LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

FIL cīnīsies par tautas kamanu sporta iekļaušanu Olimpiskajās spēlēs

Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) atkārtoti cīnīsies par tautas kamanu sporta iekļaušanu ziemas olimpisko spēļu programmā. To šodien Rīgā notiekošajā 60. FIL kongresā paziņoja FIL prezidents Jozefs Fendts (Vācija).


Līdz šim centieni tā dēvēto natūrbāni iekļaut Olimpiskajās spēlēs beigušies bez rezultātiem un, kā delegātiem šodien uzsvēra FIL prezidents, tas ir viens no galvenajiem iepriekšējos gados nepaveiktajiem uzdevumiem.


Tautas kamanu jautājumu uzrunā klātesošajiem šodien iztirzāja arī FIL ģenerālsekretārs Sveins Romstads (ASV). Viņš uzsvēra šī sporta veida priekšrocības iekļaušanai Olimpisko spēļu programmā – nepieciešamās dabīgās ledus trases izveide neprasa lielus līdzekļus, savukārt sacensības ir ļoti aizraujošas skatītājiem. Romstads arī uzsvēra nepieciešamību popularizēt šo sporta veidu, kas būtu jādara ne tikai FIL, bet arī valstu federācijām.


Atskatoties uz iepriekšējo gadu FIL darbības rezultātiem, Fendts uzsvēra vairākas pozitīvas lietas – palielinājies FIL dalībvalstu skaits un televīzijas reitingi, kamaniņu sporta komandas stafetes disciplīna iekļauta jau nākamajās Ziemas spēlēs Sočos 2014.gadā, bet šogad pirmo reizi notika Jaunatnes ziemas olimpiskās spēlēs.


Kongresa dalībnieki šodien apsprieda arī citus organizatoriskus un finansiālus jautājumus. Rīt kongress turpināsies, kad tiks noskaidrots, kur 2016.gadā notiks pasaules, bet 2014.gadā – Eiropas čempionāts. Uz Eiropas meistarsacīkšu rīkošanu pretendē arī Latvija.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2012.06.15. 10052
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK