LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Aparjodei 5. vieta sezonas ceturtajā Viessmann Pasaules kausa posmā

Ar dāmu sacensībām un komandu stafeti svētdien Altenbergā, Vācijā noslēdzās ceturtais Viessmann Pasaules kausa posms kamaniņu sportā. Augstā piektā vieta dāmu konkurencē Kendijai Aparjodei, bet sezonas otrajā komandu stafetes Viessmann Pasaules kausa posmā sadarbībā ar BMW Latvijas komandai piektā vieta.


Dāmu sacensībās visas Latvijas vadošās kamaniņu braucējas aizvadīja lielisku pirmo braucienu, K. Aparjodei ierindojoties trešajā vietā, Elīzai Caucei sestajā un Ullai Zirnei devītajā vietā. Otrajā braucienā Aparjodei devītais labākais laiks, kas summā neļāva saglabāt vietu labāko trijniekā. Arī E. Caucei otrajā braucienā desmitais labākais laiks un devītā vieta summā, bet U. Zirnei ar 15. rezultātu otrajā braucienā nācās atkāpties uz 13. vietu summā. Ceturtā Latvijas sportiste juniore Elīna Ieva Vītola ar 17. un 21. laiku attiecīgi katrā braucienā summā ierindojās 20. vietā. Uzvara vācietei Jūlijai Taubicai, dudrabs krievu sportistei Tatjanai Ivanovai, bet bronza itālietei Andreai Veterei.


Komandu stafetē Latvijas komandas sastāvā startēja Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Pirmā trasē devās K. Aparjode, kura pieļāva kļūdas trases vidusdaļā un finišēja ar septīto labāko laiku. K. Aparjodam arī nelielas kļūdas, taču izdevās komandu pacelt uz sesto pozīciju, un stafetes noslēgumā Gudramovičam/Kalniņam labākais reakcijas laiks startā un arī pārliecinošs brauciens, kas ļāva pakāpties par vēl vienu pozīciju uz augšu.


Jau pēc nedēļas Lillehammerē, Norvēģijā sezona turpināsies ar 51. FIL Eiropas čempionātu kamaniņu sportā, kā arī piekto Viessmann Pasaules kausa posmu, bet janvāra pēdējā nedēļas nogalē, 25. un 26. janvārī pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies uz sezonas sesto posmu Siguldā!


 

2020.01.12. 3465
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK