LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Kamaniņu sporta sezona noslēgsies Sanktmoricas dabīgajā ledus trasē

2020./21. gada sezonas devītais un noslēdzošais Eberspacher Pasaules kausa posms norisināsies Sanktmoricas ledus trasē, Šveicē. Šī ir pasaulē vecākā un vienīgā dabīgā ledus trase, kas tiek veidota no sniega un ūdens, kā arī tās uzturēšanā netiek izmantotas saldēšanas iekārtas.


Pēdējo reizi Pasaule kausa posms šajā trasē norisinājās pirms deviņiem gadiem, 2012. gada janvārī. Pagājušajā sezonā Sanktmoricas ledus trasē tika aizvadītas III Jaunatnes Ziemas Olimpiskās spēlēs, kurās uzvaru izcīnījā juniors Gints Bērziņš. Savukārt nākamajā, 2021./22. gada sezonā Šveices ledus trasē ir plānots izvest 53. FIL Eiropas čempionātu kamaniņu sportā.


Noslēdzošajam Eberspacher Pasaules kausa posmam startēt pieteikušies 133 kamaniņu braucēji – 44 sievietes, 39 vīrieši un 25 divvietīgās ekipāžas no 21 nācijas (ARG, AUT, BIH, ZCE, GER, GBR, IRL, ITA, KOR, LAT, MDA, NED, POL, ROU, RLF, SUI, SVK, SWE, TPE, UKR, USA).


Līdz ar Eberspacher Pasaules kausa devītā posma uzvarētājiem tiks noskaidroti arī Pasaules kausa kopvērtējuma lielā kristāla globusa ieguvēji.


Divvietīgo ekipāžu konkurencē Andrim un Jurim Šiciem izcīnīti 749 punkti, kas kopvērtējuma tabulā ir trešā vieta. Otrie ar 770 punktiem – vācieši Eggerts/Benekens (Eggert/Benecken), bet vislielāko punktu skaitu šajā sezonā ir ieguvuši – austrieši Štojs/Kollers (Steu/Koller), kuriem 896 punkti.


Piektdien, 5. februārī, kā ierasts, norisināsies Nāciju kauss, kur par vietu pamatsacensībās būs jācīnās arī divām latvietēm: Elīnai Ievai Vītolai un Kendijai Aparjodei.


Pārējie sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Pasaules kausa posmos.


Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem Eberspacher Pasaules kausa devītajā posmā seko līdzi tiešraidē Helio un Shortcut kanālā Best4Sport TV.


Sestdiena, 6. februāris


09.40 1. brauciens – Divvietīgās ekipāžas
11.00 2. brauciens – Divvietīgās ekipāžas
12.55 1. brauciens – Vīri
14.30 2. brauciens – Vīri



Svētdiena, 7. februāris


11.05 1. brauciens – Sievietes
12.30 2. brauciens – Sievietes
14.20 Komandu stafete


 


Paldies mūsu atbalstītājiem!


Izglītības un zinātnes ministrijai, Latvijas Olimpiskajai komitejai, Latvijas Olimpiskajai vienībai, Latvijas Sporta federāciju padomei, GTS, TET televīzijai, Siguldas pašvaldībai, Rīgas Tehniskajai universitātei, Ervitex, Goodyear, CityBee, Capital, Peltors, GoPro Latvija, Skrīveru Saldumi, maiznīcai “Flora”, Vēl vairāk saules, Mangaļi, 66 North, Cryo -160, TVNET, EHR, Diena, SestDiena, Inbox.lv un žurnālam “Sports”.


 





2021.02.04. 3014
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK