LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Sigita Bērziņa tiek izvirzīta jauno sportistu atbalsta programmai "Olimpiskais drafts 2021"

Latvijas Olimpiskā komiteja ir izveidojusi jauno sporta talantu atbalsta programmu "Olimpiskais drafts 2021", kurā Latvijas Kamaniņu sporta federācija ir izvizījusi arī talantīgo un daudzsološo kamaniņu braucēju Sigitu Bērziņu.


Līdz šim Sigita augstākie sasniegumi ir 3. vieta Eiropas junioru čempionātā, 4. vieta Junioru pasaules kausa kopvērtējumā un 8. vieta Pasaules junioru čempionātā.


Sigita līdzšinējie panākumi kamaniņu sportā ir pierādījums tam, ka treniņos ieguldītais darbs ir atmaksājies. 


Latvijas Olimpiskās komitejas programmas "Olimpiskais drafts" mērķis ir identificēt un atbalstīt individuālo Olimpisko sporta veidu jaunos un talantīgos sportistus vecuma grupā no 16 līdz 20 gadiem, motivējot sasniegumiem pāreja speriodā uz pieaugušo sportu.


LOK prezidents Žoržs Tikmers: “ Jauno sporta talantu atbalsta programma ir Latvijas Olimpiskās komitejas atbilde sporta sabiedrībai aktuālai tēmai – kā identificēt, motivēt un noturēt patiesi talantīgus jauniešus pārejas periodā no jauniešu uz pieaugušo sportu. Kā viens no būtiskiem iemesliem tam ir nepietiekams finansējums treniņu darbam. LOK ir spējis radīt interesi respektabliem uzņēmumiem, kuri ir gatavi kopā ar LOK atrast un atbalstīt Latvijas topošās sporta zvaigznes.”


Kļūstot par programmas nominantiem, jaunie sporta talanti var cīnīties par 3 stipendijām 25 000 euro apmērā katram un par 3 stipendijām 5000 euro apmērā katram gadā. Uzvarētājus žūrija paziņos 30. martā.


Šī programma tiek finansēta tikai no piesaistīto sadarbības partneru līdzekļiem, un valsts budžeta līdzekļi tai netiek tērēti. Projekta partneri ir akciju sabiedrība “Latvijas Valsts Meži”, akciju sabiedrība “LNK Industries” un kompānija “Amber Beverage Group”.


Zemāk varat nokatīties Sigitas Bērziņas motivācijas stātu.


Informācijas avots: Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).


Titulbilde: FIL/Mareks Gaļinovskis 





2021.03.01. 3910
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK