LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Bērziņa starta sacensībās ASV izcīna uzvaru

Piektdien, 1. decembrī, Leikpleisidas stara estakādē, ASV, norisinājās starta sacensības, kurās piedalījās pasaules elites kamaniņu braucēji. Pasākums, kuru kopīgi organizēja ASV kamaniņu sports federācija un Starptautiskā kamaniņu federācija (FIL), iezīmēja EBERSPÄCHER Pasaules kausa sezonas sākumu, kas sāksies nākamajā nedēļas nogalē.

Sacensību pirmais brauciens notika kā tradicionālais starta rāviens. Tikai labākie astoņi sportisti tika pielaisti otrajam starta rāvienam, kas notika ar reakcijas startu, līdzīgi kā komandu stafetē. No katras valsts sacensībās varēja piedalīties vien divi komandas pārstāvji katrā kategorijā.

Sieviešu sacensībās uzvarēja Sigita Bērziņa ar kopējo laiku 8,01 sekunde. Latviete par trim sekundes simtdaļām apsteidza savu komandas biedri Elīnu Ievu Vītolu (8,04 sekundes), kura savukārt par vienu sekundes simtdaļu apsteidza Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju, vācieti Jūliju Taubitzu (8,05 sekundes).

Amerikas sportists, trīskārtējais olimpietis Takers Vests ar laiku 7,42 sekundes pārspēja Latvijas 2020. gada Jaunatnes Ziemas olimpisko spēļu čempionu Gintu Bērziņu, kurš finišēja septiņas sekundes simtdaļas aiz Vesta - 7,49 sekundēs. Savukārt trešajā pozīcijā ar laiku ar 7,52 sekundes ierindojās Mateušs Sočevičs no Polijas.

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē nepārspējamas bija Pasaules čempiones Džesika Dengenhardta/Šejena Rozentāla no Vācijas (8,22 sekundes). Abi dueti no ASV sasniedza personīgos rekordus, tādējādi nodrošinot divas vietas uz goda pjedestāla. Otro vietu ieņēma Ševonne Forgana/Sofija Kirkbija ar rezultātu 8.31 sekunde, bet viņu komandas biedres Maija Čana/Reannīna Veilere finišēja trešās (8.36 sekundes).

Trīskārtējie olimpiskie čempioni divvietīgajās ekipāžās - Tobiass Vendls/Tobiass Arlts no Vācijas ieņēma pirmo vietu ar laiku 7,64 sekundes, kam sekoja itāļu duets Emanuels Rīders/Simons Kaincvaldners ar laiku 7,67 sekundes. Savukārt Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ar laiku 7,69 sekundes izcīnīja bronzas godalgu.

Nākamajā nedēļas nogalē, 8. un 9. decembrī, 2023./2024. gada Pasaules kausa sezona tiks atklāta ar Eberspacher Pasaules kausa pirmo posmu, kas norisināsies Leikpleisidas ledus trasē, ASV.

 

2023.12.02. 2277
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK