LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

PK posmam Altenbergā kvalificējas seši Latvijas kamaniņu sportisti

Trešajā Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā, kas sestdien un svētdien notiks Altenbergas trasē Vācijā, Latviju pārstāvēs seši sportisti. Tas noskaidrojās pēc Nāciju kausa sacensībām.


Piektdienas rītā sacensības sāka kungi, starp kuriem arī divi Latvijas sportisti – Mārtiņš Rubenis un Kristaps Mauriņš. Ināram Kivleniekam nebija jāstartē, jo viņš, pateicoties iepriekšējos trijos PK posmos iegūtajiem punktiem, ir starp 15 labākajiem pasaulē.


Rubenis braucienā uzrādīja 8.labāko laiku, savukārt Mauriņš ieņēma 21.vietu starp 37 dalībniekiem. Lai tiktu pamatsacensībās, Mauriņam pietrūka 0,06 sekundes. Ātrāko laiku braucienā uzrādīja Viktors Kneibs no Krievijas, kuram Rubenis zaudēja 0,417, bet Mauriņš – 0,864 sekundes.


Vēlāk Altenbergā startēja dāmas, tostarp māsas Elīza un Maija Tīruma. Viņām, lai kvalificētos pamatsacensībām, bija jāiekļūst starp labākajām 15 dalībniecēm no 29 startējušajām.


Kā pirmā no māsām startēja Maija, kurai braucienā 6.vieta. E.Tīruma ierindojās 11.vietā, bet par uzvarētāju kļuva ārpus konkurences startējusī vāciete Ailīna Friša. M.Tīruma uzvarētājai zaudēja 0,605, bet E.Tīruma – 0,798 sekundes.


Nāciju kausa sacīkstes noslēdzās ar braucienu divnieku ekipāžām, starp kurām arī Oskars Gudramovičs ar Pēteri Kalniņu. Brāļiem Andrim un Jurim Šiciem šajās sacensībās nebija jāstartē. Gudramovičs/Kalniņš braucienā pieļāva kļūdas un ar uzrādīto rezultātu nepietika, lai kvalificētos pamatsacensībām.


Līdz ar Nāciju kausa sacensību noslēgumu, kļuvis zināms Latvijas sportistu sastāvs PK posmam Altenbergā – Inārs Kivlenieks, Mārtiņš Rubenis, Maija Tīruma, Elīza Tīruma un Andris Šics/Juris Šics. Sacensības Altenbergā notiks sestdien un svētdien.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2012.12.07. 9408
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK