LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

EČ kamaniņu sportā turpmāk notiks katru gadu

Eiropas čempionāts kamaniņu sportā turpmāk notiks katru gadu nevis ik pēc diviem, kā tas bija līdz šim. Tā nolemts Starptautiskās kamaniņu federācijas (FIL) 60.kongresā Rīgā.


Šīs izmaiņas notikušas, delegātiem apstiprinot iepriekš FIL komisijās izstrādātos priekšlikumus par kontinentālo čempionātu rīkošanu. Tie paredz, ka katras sezonas laikā notiks Amerikas un Eiropas čempionāti. Šīs nebūs atsevišķas sacensības, bet tās notiks Pasaules kausa posma ietvaros.


FIL kongresā nolemts, ka 2013.gada Eiropas čempionāts notiks Vācijas pilsētā Oberhofā. Uz 2014.gada Eiropas čempionāta rīkošanu pretendē arī Sigulda, kur šāda mēroga sacīkstes notikušas divas reizes – 1996. un 2010.gadā. Lēmums par 2014.gada čempionāta mājvietu oficiāli vēl nav pieņemts – to paredzēts izdarīt, sastādot 2013/2014.gada sezonas kalendāru. Latvija tiek uzskatīta par galveno pretendenti čempionāta rīkošanā.


Rīgā šodien apstiprināts arī gaidāmās sezonas starptautisko sacensību kalendārs. 2012./2013.gada sezonā notiks deviņi Pasaules kausa posmi (decembra vidū arī Siguldā), kā arī Pasaules čempionāts, kas šoreiz notiks Vistleras trasē Kanādā. PK pirmais posms plānots novembra beigās.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2012.06.18. 10197
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK