LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Oberhofā sākas Eiropas čempionāts kamaniņu sportā

Vācijas pilsētā Oberhofā piektdien sākas 44.Eiropas čempionāts kamaniņu sportā, kas vienlaikus ir arī sestais 2012./2013.gada sezonas Pasaules kausa posms. Latviju šajās sacīkstēs pārstāvēs desmit sportistu – māsas Maija un Elīza Tīruma, Saiva Damīte, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, kā arī brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža un Oskars Gudramovičs ar Pēteri Kalniņu.


Latvija kā neatkarīga valsts EČ startēs 12.rezi. Līdz šim izcīnītas trīs medaļas – 2006.gada čempionātā Vinterbergā bronza komandu sacensībās (Anna Orlova, Mārtiņš Rubenis, Andris Šics/Juris Šics), 2008.gadā Čezānā zelta godalgas Maijai Tīrumai, Rubenim un Šiciem, 2010.gadā Siguldā Latvijas komandai zelta medaļas otro reizi pēc kārtas, ko izcīnīja Orlova, Rubenis un Šici.


Pirms neatkarības atjaunošanas, Latvijai bijušas medaļas arī individuālajās distancēs. Verai Zozuļai zelta un bronzas godalga, savukārt ekipāžai Dainis Bremze/Aigars Kriķis – bronza. Visas šīs medaļas latvieši izcīnīja Zviedrijas pilsētas Hammarstranes dabīgā ledus trasē 1976. un 1978. gadā.


Sacīkstes Oberhofā piektdien sāksies ar sprintu pulksten 13:15. Dāmu, kungu un divnieku sliktākā rezultāta uzrādītājs pamatsacensībās startēs kā pirmais, bet izņēmums ir PK kopvērtējuma līderu grupa, kas, neraugoties uz sprinta reultātiem, starta numuru noskaidros izlozē.


Pēc aizadītajiem pieciem PK posmiem, visaugstāk kopvērtējumā no latviešiem ir brāļi Šici, kuri ieņem 6.vietu, saukārt Gudramovičs/Kalniņš ir 15.vietā starp 36 ekipāžām. Rubenis un Kivlenieks dala 12.vietu, Mauriņš ir 33.vietā, bet Riks Kristens Rozītis (startējis vienā posmā) un Artūrs Dārznieks (vienā posmā) ieņem attiecīgi 47.un 49.vietu starp 73 PK dalīniekiem.


Maija Tīruma PK kopvērtējumā ieņem 17.vietu, Elīza Tīruma ir 19., saukārt Dambīte (startējusi divos posmos) atrodas 40., bet Ulla Zirne un Kendija Aparjode (abām viens posms) ir 46. un 48.vietā starp 57 konkurentēm.


2013.gada Eiropas čempionāts un piektais šīs sezonas PK posms Oberhofā sāksies sestdien pulksten 10:30, kad startēs divnieki, bet pulksten 14:00 dāmas. Svētdien 10:05 pirmais brauciens kungiem, bet 13:45 komandu stafete.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2013.01.11. 9212
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK