LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Sākas pasaules čempionāts kamaniņās junioriem

ASV Olimpiskajā Pārksitijas trasē naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika sākas 28.Junioru pasaules čempionāts kamaniņu sportā. Sacensībām pieteikušies vairāk nekā 80 sportistu no 15 valstīm, tostarp pieci latvieši – Ulla Zirne, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, kā arī Kristena Putina un Imanta Marcinkēviča divnieku ekipāža.


Latvijas komandas treneri – Aivars Kalniņš un Kaspars Dumpis, savukārt Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga šajās sacensībās būs žūrijas sastāvā.


Junioru pasaules čempionāti notiek kopš 1982.gada. Sākotnēji šīs sacīkstes norisinājās reizi divos gados, bet kopš 1990.gada labākie jaunie pasaules sportisti sacenšas katru gadu. Latvija līdz šim JPČ izcīnījusi astoņas medaļas, no kurām piecas individuālajās distancēs, bet vēl trīs kā komanda.


Veiksmīgākais JPČ latviešiem bija 1993.gadā Siguldā, kad izcīnītas trīs medaļas – zelta godalga divniekam Andris Neparts/Sandris Bērziņš, bet trešā vieta citai ekipāžai Klāvs Vasks/Sandris Līvzemnieks. Šajā čempionātā trešā vieta arī Latvijas komandai, kurā startēja Guntis Rēķis, Sandris Bērziņš, Anita Zamuele, Arnita Cipule un Neparts/Bērziņš.


JPČ Siguldā atgriezās 1998.gadā, kad latviešiem divas medaļas – zelts Mārtiņam Rubenim un bronza Latvijas komandai, kurā startēja Rubenis, Nauris Skraustiņš, Arnita Ancēna, Kristīne Pudogina un Vilnis Ozoliņš/Jānis Možajevs.


Nākamreiz Latvijai godalga pēc septiņiem gadiem – 2005.gadā, kad Vinterbergas trasē 3.vieta Ritvaram Šteinam. 2007.gada čempionātā Turīnā Latvijai bronzas godalga komandu sacīkstēs (Kristaps Mauriņš, Agnese Koklača, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš), bronzas medaļa arī 2008.gadā Leikplesidā, ko divnieku ekipāžu konkurencē izcīnīja Gudramovičs/Kalniņš.


Sacensības Pārksitijā sāksies naktī uz trešdienu, 16.janvāri, pēc Latvijas laika, kad startēs juniori un juniores. Nākamajā naktī uz starta izies divnieku ekipāžas, kā arī paredzēta komandu stafete.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2013.01.15. 9693
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK