LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijas kamaniņu sportisti uzvar sacensībās Lillehammerē

Latvijas kamaniņu sporta komanda izcīnījusi uzvaru starptautiskās sacensībās Norvēģijas pilsētā Lillehammerē. Uzvarētāju kausu latvieši saņēma pēc izcīnītām godalgām vīriešu un sieviešu konkurencē, kā arī veiksmīga starta divnieku ekipāžām.


Lillehammeres kausa izcīņā bez mājiniekiem norvēģiem un latviešiem piedalījās arī Itālijas, Krievijas, Austrijas, Vācijas, ASV, Slovēnijas, Japānas un citu valstu sportisti.


Uzvaru Latvijai sacensību kopvērtējumā nodrošināja Mārtiņa Rubeņa izcīnītā uzvara un Ināra Kivlenieka otrā vieta kungu sacensībās vairāk nekā 30 dalībnieku konkurencē, kā arī Elīzas Tīrumas otrā vieta starp 30 dalībniecēm. Kopvērtējumā tika ieskaitīta arī Andra un Jura Šica ieņemtā 5.vieta starp 18 ekipāžām.


Bez pieminētajiem Latvijas sportistiem, Lillehammerē startēja arī Kristaps Mauriņš, kuram 6.vieta. Riks Kristens Rozītis, Rihards Lozbers, Artūrs Dārznieks, Ulla Zirne, Maija Tīruma, Saiva Dambīte, Alise Mitkus un divas ekipāžas – Pēteris Kalniņš/Oskars Gudramovičs un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs sacensībās ieņēma vietu aiz labāko desmitnieka.


Latvijas izlases vecākais treneris Pēteris Cīmanis latviešu startu vērtē kā labu: „Norvēģijā nebija visi labākie sportisti, taču sacensībās konkurence bija liela. Trase bija sagatavota labā līmenī, vienīgi nedaudz traucēja pretvējš. Pašlaik visu valstu sportisti meklē labākos risinājumus kamanām, un neiztika arī bez pārsteigumiem – tehnikas neatbilstības dēļ tika diskvalificēts Itālijas sportists Armins Cīgilers”.


Latvijas kamaniņu sportisti Norvēģijā aizvadīja nedēļu ilgu treniņnometni. Pašlaik sportisti dodas mājās, lai 15.oktobrī sāktu treniņus Siguldā. Novembra sākumā plānots doties uz Soču jauno trasi, bet Pasaules kausa sacensības pieaugušajiem sākas novembra beigās. Junioriem pirmie PK mači decembra sākumā.

2012.10.11. 10764
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK