LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Par godīgu sportu un veselu sportistu

Pirmdien, 5. jūnijā no pulksten 10.00 līdz 11.30 “Electurm Olimpiskajā centrā” norisinājās seminārs par Antidopinga aktualitātēm, kā arī jaunumiem gatavojoties Ziemas Olimiskajām spēlēm Phjončhanā, kuru organizēja Latvijas Olimpiskā vienība sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju un Valsts sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļu.



Valsts sporta medicīnas centra pārstāvē Vieda Lūsa prezentēja un iepazīstināja atlētus ar antidopinga aktualitātēm, proti, azliegto vielu sarakstu, antidopinga kodeksu, ADAMS sportistu reģistru, kas ir Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izveidota online datubāze internetā, kas nodrošina antidopinga organizāciju sekmīgu darbību, īstenojot Pasaules Antidopinga kodeksu, sportista rokasgrāmatu, kā arī starptautiskajiem antidopinga standartiem. V. Lūsa uzsvēra to, ka katra sportista pienākums ir sekot līdzi aizliegto vielu sarakstam un tam, lai šīs aizliegtās vielas kaut kādā veidā nenonāktu sportista organismā, jo katrā gadījumā tikai un vienīgi pats atlēts ir atbildīgs par to, kas atrodas viņa organismā.



Semināra otrajā daļā Ziemas Olimpisko spēļui kandidāti tika iepazīstināti ar jaunumiem gatavojoties Phjončhanas Olipiskajām spēlēm, kurā par par tērpiem, reklāmu, akreditācijām un citiem svarīgiem tematiem runāja Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers un Jurisdiskā departamenta vadītājs Raitis Keselis.



Uz semināru bija ieradušies visi Ziemas Olimpisko spēļu kandidāti, treneri, ārsti, tehniķi, kā arī vadība.

2017.06.05. 7746
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK