LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvija kausā uzvar Cauce, Kivlenieks un brāļi Šici

28. decembrī Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē aizvadīts Latvijas kauss kamaniņu sportā. Pieaugušo konkurencē titulus izcīnīja Inārs Kivlenieks, Elīza Cauce un Andris Šics/Juris Šics.


Vīru konkurencē Inārs Kivlenieks divu braucienu summā bija par 0.066 sekundēm ātrāks kā juniors Kristers Aparjods, kurš arī vienīgais startēja junioru konkurencē. Trešā vieta Artūram Dārzniekam, bet Riks Kristens Rozītis sacensībās nestartēja otrdien gūtā rokas lūzuma dēļ.


I. Kivlenieks atzīst, ka joprojām turpina testēt kamanas un meklēt labākos variantus: “Rezultāti sacensībās sezonas sākumā īsti neparāda patieso gatavību. Bija daudz nevajadzīgu kļūdu, bet tas viss tāpēc, ka daudz kas vēl tiek izmēģināts. Gribas atrast kaut ko tādu, ar ko var ar pārliecību braukt uz Olimpiskajām spēlēm. Ir dažādi varianti, šobrīd principā palikuši kādi divi. Kēnigze ir pēdējā, kur noskaidrot, kura labāka, un tad arī braukšu ar īsto.” Sportists arī atzīmē, ka Siguldas trase šogad ir ļoti labi izveidota, tādēļ sarežģītākajās virāžās ir vēl vairāk jāstrādā.


Dāmu konkurencē pārliecinoši labāko laiku abos braucienos uzrādīja Elīza Cauce, tuvāko sekotāju Ullu Zirni apsteidzot par 0.565 sekundēm, bet trešās vietas ieguvēju juniori Sigitu Bērziņu par 0.571 sekundēm. Sigita Bērziņa bronzai pievienoja arī zeltu junioru konkurencē, kur sudrabs Elīnai Ievai Vītolai un bronza Andai Upītei.


Starp divnieku ekipāžām labākie abos braucienos Andris un Juris Šici, sudrabs Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam (+0.526) un bronza Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam (+0.681). Vienīgā junioru ekipāža ar Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi pieaugušo konkurencē finišēja ceturtie.


Visi izlases sportisti svētku nedēļu izmantoja, lai trenētos Eiropas čempionātam. Brāļi Šici apstiprina, ka izmēģināja vēl dažus jauninājumus, un testēšana turpināsies arī pēc Jaunā gada: “Protams, Olimpiskā sezona ir pati svarīgākā četrgadē, bet tas nenozīmē, ka mēs neeksperimentējam. Ja ir iespēja kaut ko pamēģināt, tad mēs to darīsim, tehniskajā sporta veidā nevar apstāties. Lillehammerē ir lielāki ātrumi un var savilkt paralēles ar Phjončhanas trasi, tāpēc treniņos noteikti vēl visu testēsim.”


Jauniešu “A” grupā uzvara Gintam Bērziņam, otrā vieta Lūkasam Krastam, bet trešais Eduards Šēvics-Mikelšēvics. Starp jaunietēm “A” labākā Zane Kaluma, sudrabs Frančeskai Bonai, bet bronza Martai Zukulei, savukārt starp divnieku ekipāžām labākie Artūrs Gruzdulis Borovojs/Viktors Nahodkins, otrā vieta Eduardam Šēvicam-Mikelšēvicam/Lūkasam Krastam, trešie Kaspars Rinks/Oskars Bondarenko.


Starp jauniešiem “B” pirmā vieta Fēliksam Grantiņam, otrais Vitālijs Jegorovs, trešais Aleksis Siniļņikovs, bet meiteņu konkurencē uzvara Viktorijai Ziediņai, sudrabs Martai Robežniecei un bronza Selīnai Zvilnai.


Jauniešu “C” grupā uzvara Gustavam Krastam, otrais Deniss Halātins, bet trešā vieta Uldim Jaksebogam. Starp jaunietēm “C” labākā Paula Boķe, sudrabs Amandai Ogorodnikovai, bronza Liliānai Kostenkovai.


Pieaugušo izlase jau parīt dodas uz Kēnigzi, kur 6. un 7. janvārī norisināsies 6. Viessmann Pasaules kausa posms, bet juniori sezonu turpinās nedēļu vēlāk Insbrukā.

2017.12.28. 8099
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK