LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šiciem un Aparjodei TOP6 3. BMW Sprinta Pasaules kausa posmā

8. Viessmann Pasaules kausa posms svētdien Lillehammerē, Norvēģijā noslēdzies ar vīru un sprinta sacensībām. Vīru konkurencē 7. vieta Kristeram Aparjodam.


Kristers Aparjods vīru konkurencē abos braucienos uzrādīja 8. labāko rezultātu, kas summā ļāva ierindoties 7. vietā. Uzvarētājam itālim Dominikam Fišnalleram K. Aparjods piekāpās par 0.366 sekundēm. Sudrabs krievu sportistam Romānam Repilovam, bet bronza austrietim Volfgangam Kindlam.


Inārs Kivlenieks abos braucienos trasē pieļāva nelielas kļūdas, uzrādot 11. un 22. labāko rezultātu, kas summā ļāva ierindoties 17. vietā. Arī Artūram Dārzniekam pieļautās kļūdas trasē neļāva pakāpties augstāk par 25. vietu.


Sprinta sacensības šoreiz sāka dāmas, kur vēl vienu labāko rezultātu karjerā uzrādīja Kendija Aparjode, kurai šī bija arī debija BMW Sprinta Pasaules kausā. Jaunā sportiste finišēja 5. vietā, 0.096 sekundes aiz uzvarētājas Sammeras Bričeres no ASV. K. Aparjode pēc pamatsacensībām atzina, ka ir ļoti priecīga, jo beidzot izdevies sevi pierādīt arī pieaugušo konkurencē: “Domāju, ka iepriekšējās sacensībās, kurās startēju, lielu lomu spēlēja pieredze... Es izlasē esmu otro gadu un, protams, ka gribas parādīt sevi pēc iespējas labāk, bet tu nevari ienākt izlasē un uzreiz braukt par TOP6 (izņemot vāciešus). Visam ir savs laiks! Un pēc šodienas ir tāds prieciņš un apziņa, ka es varu labi braukt, un ar tādu pacilātu noskaņojumu gaidu Olimpiskās spēlēs.”


Augstā 7. vieta Ullai Zirnei, finišējot tikai divas sekundes simtdaļas aiz K. Aparjodes, savukārt Elīzai Caucei trases beigās pieļautā kļūda liedza pakāpties augstāk par 13. vietu.


Divnieku ekipāžu konkurencē Andris un Juris Šici sestdien izcīnītajai 4. vietai pievienoja 5. vietu arī sprinta sacensībās, finišējot tikai astoņas sekundes tūkstošdaļas aiz 3. vietas, bet 0.148 sekundes aiz uzvarētājiem austriešiem Petera Penza/Georga Fišlera. Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš trasē pieļāva vairākas kļūdas, finišē ieņemot 11. vietu.


Starp vīriem Latviju pārstāvēja vienīgi Kristers Aparjods, kuram arī šī bija debija BMW Sprinta Pasaules kausā. Jaunais sportists trasi veica bez lielām kļūdām, finišējot 13. vietā, 0.411 sekundes aiz uzvarētāja krieva Semena Pavļičenko.


Devītais un noslēdzošais Viessmann Pasaules kausa posms, kas reizē būs arī 49. FIL Eiropas čempionāts, pēc nedēļas norisināsies Siguldā, kad tiks noskaidroti Eiropā labākie kamaniņu braucēji visās disciplīnās.

2018.01.21. 7300
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK