LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

RTU un LSPA sadarbosies studijās, zinātnē un inovācijās

 


Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) parakstīs līgumu par sadarbību un studentu apmaiņu, kura mērķis ir veicināt abu augstskolu sadarbību studijās, zinātnē un inovācijās. Līguma svinīgā parakstīšana notiks trešdien, 3. oktobrī, plkst. 10.00 «Elektrum» Olimpiskā sporta centra Konferenču zālē, Grostonas ielā 6b.


Līgums paredz RTU un LSPA sadarbību sporta zinātnes jomā, RTU piedāvājot savu zinātnisko kapacitāti un laboratoriju iespējas Latvijas sportistiem, lai pētītu, piemēram, kamanu slieču slīdamības efektivitāti, savukārt LSPA piedāvājot sportistu biomehānisko kustību analīzi.


Augstskolu sadarbības līgumu parakstīs LSPA rektors profesors Jānis Žīdens un RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis. Pasākumā piedalīsies arī RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna, LSPA zinātņu prorektors Juris Grants, kā arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, Latvijas Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska un bijušais kamaniņu braucējs, tagad treneris un mehāniķis, olimpiskais laureāts Mārtiņš Rubenis. Viņš jau pirms 2018. gada Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā (Dienvidkoreja) uzlaboja Latvijas kamaniņu braucēju izlases inventāru RTU Dizaina fabrikā.


Līguma parakstīšanas pasākumā būs arī iespējams gūt priekšstatu par to, kādu progresu tehniskajā jomā sporta kamanas ir piedzīvojušas pēdējos 50 gados, jo sportisti demonstrēs gan 1968. gadā, gan 2018. gadā izmantotās kamanas, kā arī uzzināt par nākotnes tehnoloģiju iespējām kamaniņu sportā, skeletonā un bobslejā.

2018.10.02. 5754
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK