LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

1. BMW sprinta kausā Šiciem un Putinam/Marcinkēvičam TOP6, Kivleniekam 20. vieta pamatsacensībās

25. novembrī Insbrukā, Austrijā noslēdzās 1. Viessmann Pasaules kausa posma izcīņa ar vīriešu un sprinta sacensībām. Vīru konkurencē labākais rezultāts starp Latvijas sportistiem Ināram Kivleniekam, kuram 20. vieta, bet sprinta sacensībās jau otro dienu pēc kārtas dubults TOP6 divvietīgajām ekipāžām – 4. vieta Andrim un Jurim Šiciem, bet 6. vieta Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam.


Vīriešu sacensībās I. Kivlenieks uzrādīja ļoti labus starta laikus, attiecīgi 12. un sesto labāko laiku katrā braucienā, taču abos braucienos pieļāva nelielas kļūdas un finišā ieņēma 20. vietu, ko arī saglabāja summā. Uzvarētājam vācietim Johanesam Ludvigam I. Kivlenieks piekāpās par 0.638 sekundēm. Sudrabs itālim Dominikam Fišnalleram, bet bronza austrietim Volfgangam Kindlam.


“Pietrūka šoreiz braucieni pa trasēm ārpus Siguldas, līdz ar to bija grūti pierasts pie citas trases. Pieļāvu abos braucienos kļūdiņas, kas laika ziņā maksāja it kā maz, bet rezultāti Īglsā vienmēr ir ļoti blīvi, tāpēc vietu izteiksmē biju tālu no vēlamā. Ar šo trasi man vienmēr ir gājis kā pa kalniem, varētu teikt, ka nav mana trase. Tagad dodamies tālāk un kāpjam uz augšu,” komentē I. Kivlenieks.


Tikai par vienu vietu sliktāks rezultāts Artūram Dārzniekam, kuram pirmajā braucienā 22. laiks, bet otrajā braucienā un summā 21. vieta (+0.651). Rikam Kristenam Rozītim 29. vieta divu braucienu summā, savukārt Kristers Aparjods pēc pirmā brauciena tika diskvalificēts un netika pielaists pie otrā brauciena neatbilstošas slieču temperatūras dēļ.


Sprinta sacensībās dāmu konkurencē pirmajā dienā izcīnītajai 9. vietai Kendija Aparjode pievienoja 11. vietu sprinta sacensībās, finišējot 0.438 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Natālijas Geisenbergeres. K. Aparjode pirmajā starpfinišā uzrādīja ceturto labāko laiku, tomēr kļūdījās trases beigu daļā un nespēja saglabāt vietu labāko desmitniekā. Tikai 0.014 sekundes sliktāks laiks un 12. vieta Elīzai Caucei, kura pamatsacensībās finišēja 15. vietā.


Divvietīgo ekipāžu konkurencē trīs sekundes simtdaļas aiz goda pjedestāla finišēja brāļi Andris un Juris Šici, kuri pamatsacensībās ieņēma 6. vietu, savukārt Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs pēc 4. vietas pamatsacensībās šoreiz noslēdza labāko sešinieku sprintā. Uzvara austriešu duetam Tomasam Stoiem/Lorenzam Kolleram, kuri brāļus Šicus apsteidza par 0.117 sekundēm, bet Putinu/Marcinkēviču par 0.175 sekundēm.


Pēc starta pamatsacensībās Latvijas jaunākais duets ar Kristenu Putinu un Imantu Marcinkēviču atzina, ka trasē veicās labi, taču bija nianses, kuras gribētos uzlabot. “Startu varējām labāku izraut, nedaudz piesardzīgi rāvām un diemžēl tur arī zaudējām laiku. Šogad trase ir daudz citādāka kā citus gadus, tāpēc treniņos bija samērā daudz problēmu trasē, līdz ar to arī braucām ar lielu piesardzību, kas atspoguļojas manā pozā. Nebija 100% pārliecība. Pēc citu divnieku startiem varēja redzēt, ka trase nebija ļoti vienkārši braucama, bet uz atbrīvošanos varējām nedaudz iegūt, jo kamana bija labi sagatavota. TOP3 gan bija gandrīz neiespējami aizsniegt, jo atstarpe nebija maza. Principā izdarījām savu maksimumu,” atzīst K. Putins.


Vīru konkurencē neviens no Latvijas pārstāvjiem nekvalificējās sprinta sacensībām.


Viessmann Pasaules kausa izcīņa jau mazāk kā pēc nedēļas, 30. novembrī un 1. decembrī, turpināsies Vistlerā, Kanādā, kur notiks individuālās sacensības visās disciplīnās, kā arī komandu stafete kopā ar BMW.

2018.11.25. 4998
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK