LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Putins/Marcinkēvičs izcīna 6. vietu trešajā Viessmann Pasaules kausa posmā

Piektdien, 7. decembrī, ar divvietīgo ekipāžu un vīru sacensībām Kalgarī, Kanādā sākās trešā Viessmann Pasaules kausa posms kamaniņu sportā. Divvietīgo ekipāžu konkurencē jau trešo reizi šosezon labāko sešiniekā finišēja Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kamēr brāļi Šici ieņēma 7. vietu. Vīru sacensībās labākais starp Latvijas sportistiem jau otro nedēļu pēc kārtas bija Kristers Aparjods, kurš ierindojās 19. vietā.


Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs veica divus stabilus braucienus, pēc pirmā ierindojoties augstajā piektajā vietā. Otrais brauciens Latvijas jaunajam duetam bija piecas sekundes simtdaļas lēnāks, kas ļāva uzrādīt 8. rezultātu un ieņemt 6. vietu summā. Brāļi Šici pirmajā braucienā uzrādīja septīto labāko laiku, lai gan iztika bez ievērojamām kļūdām. Otrajā braucienā pieredzējušie sportisti pirmā brauciena laiku uzlaboja par vairāk kā desmitdaļu un uzrādīja trešo labāko laiku braucienā, tomēr vietu izteiksmē summā nespēja pakāpties. Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam brāļi divu braucienu summā piekāpās tikai par 0.002 sekundēm.


Zelts un sudrabs abām vadošajām vācu ekipāžām – Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam un Toni Egertam/Sašam Benekenam attiecīgi –, bet bronza Austrijas sportistiem Tomasam Stoiem/Lorenzam Kolleram. Putins/Marcinkēvičs uzvarētājiem piekāpās par 0.447 sekundēm divu braucienu summā.


Abi esam apmierināti ar mūsu pamatsacensību rezultātu. Ļoti smagi strādājam gan trasē, gan viesnīcā (kamanu sagatavošana treniņiem un sacensībām). Trasē bija mazas problēmas, tādas niansītes, kuras gribētos labot, bet rīt būs iespēja, jo piedalīsimies stafetē. Būs liels gods startēt! Kalgarī trase mums nav pilnīgi sveša, esam šeit bijuši trīs reizes. Mums patīk šī trase,” komentē Kristens Putins.


Jautāts par iemeslu labajiem rezultātiem un stabilitātei šosezon, K. Putins atzīst, ka abi ar pārinieku beidzot ir pieraduši pie jaunajām kamanām, kuras pagājušajā sezonā tika nepārtraukti testētas un pilnveidotas: “Ja atceramies pirmo gadu, kad atkal ar Imantu kopā nokļuvām kamaniņu apritē, tad pilnīgi visa sezona tika aizvadīta stabili. Nevienas sacensības nebija slikti nobrauktas, par rezultātu gan nerunājot. Iepriekšējā sezonā mēs testējām tehniku un droši vien tas arī bija iemesls, kādēļ vairs nebijām tik stabili. Šobrīd mēs esam jau pieraduši pie savas tehnikas un vairs nav nekādu “pārsteigumu” trasē. Es zinu, kā kamana uzvedas, un ticu viņai. Psiholoģiski mēs neesam bijuši vāji!


Vīru sacensībās K. Aparjods pirmajā braucienā pieļāva lielu kļūdu trases beigu daļā, kas ļāva uzrādīt tikai 24. labāko laiku. Otrajā braucienā jaunais sportists rādīja daudz labāku sniegumu, uzlabojot pirmā brauciena laiku par vairāk kā trīs sekundes desmitdaļām un uzrādot 12. laiku. Summā 19. vieta, 0.828 sekundes aiz uzvarētāja austrieša Volfganga Kindla, kurš šobrīd ir arī kopvērtējuma līderis. Sudrabs krievam Romānam Repilovam, bet bronza vēl vienam Austrijas sportistam Dāvidam Gleiršeram.


Riks Kristens Rozītis aizvadīja labu pirmo braucienu, kurā ieņēma 14. vietu, taču otrajā braucienā kļūdījās un uzrādīja tikai 26. labāko laiku. Summā 20. vieta, astoņas sekundes simtdaļas aiz K. Aparjoda. Inārs Kivlenieks pēc pirmā brauciena tika diskvalificēts ekipējuma pārsvara dēļ.


Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms Helio iTV, Helio vTV un lietotnē Shortcut.


Sacensības turpināsies sestdien, 8. decembrī, kad startēs dāmas un komandu stafete. Tiešraide kanālā Best4SportTV no 18:35 līdz 23:10.

2018.12.08. 5978
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK