LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

airBaltic atklāj lidmašīnas dizainu



 Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic šodien svinīgi atklājusi savu īpašā dizaina Boeing 737 lidmašīnu, lai atzīmētu sadarbības uzsākšanu ar Latvijas Olimpisko komiteju pirms 2014.gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm. Lidmašīna apkalpos aviokompānijas maršrutus Eiropā, Tuvajos Austrumos un Krievijā/NVS valstīs.


Martins Gauss (Martin Gauss), airBaltic izpilddirektors: “Mēs vēlējāmies paust mūsu atbalstu Latvijas olimpiskajai komandai visuzskatāmākajā veidā - uz mūsu lidmašīnas. Tas ir kas īpašs, ko iepriekš neesam darījuši. Ar šo soli mēs vēlējāmies parādīt mūsu lidmašīnas kā brīnišķīgu un dinamisku reklāmas kanālu, patiesībā lielāko reklāmas kanālu Baltijas reģionā, kas ir redzams mūsu klientiem Eiropā, Tuvajos Austrumos, Krievijā un NVS valstīs.”


Aldons Vrubļevskis, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents: “Šis ir vēsturisks brīdis, jo Latvijas Olimpiskās komandas logotipi parādīsies uz airBaltic lidmašīnas un tas ir pagodinājums gan sportistiem, gan aviokompānijai.  2014.gada Soču Ziemas Olimpiskās spēles būs pirmās, uz kurām ar airBaltic čarterlidojumu kopā dosies visa Latvijas komanda. Esam uzaicinājuši lidojumā pievienoties arī Igaunijas un Lietuvas komandas.”


 


Veidojot dizainu iespaidīgā 40 kvadrātmetru lielā platībā, lidmašīnas kreisā pusē tika uzklātas četru toņu krāsas, kurām pēc tam tika pārklāta uzlīme. Dizainā ir dažādu nokrāsu zaļie toņi un zilā krāsa, kas simbolizē kalnu ainavu.  Jaunā dizaina radīšanā tika izmantota poliuretāna krāsa, kas tiek lietota aviācijā. Tāpat kā ikviens materiāls, kas tiek izmantots lidmašīnas dizainā, tā ir ar ļoti augstu izturības pakāpi, lai būtu piemērota lielajam ātrumam, kādu sasniedz lidmašīnas. Krāsai ir jābūt arī elastīgai, jo lidmašīna, sasniedzot lielu augstumu, mazliet izplešas.  Lidmašīnas dizaina speciālā uzlīme izgatavota no vinila plēves, kas ir pietiekami izturīga, lai kalpotu vairāk nekā septiņus gadus.


 


airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos.


 


airBaltic video par jaunā dizaina radīšanu: https://www.airbaltic.com/video-lv





2013.10.24. 12169
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK