LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Trešais Viessmann Pasaules kausa posms sācies ar vietām TOP10

Piektdien Vistlerā, Kanādā aizvadītas trešā Viessmann Pasaules kausa posma dāmu un vīru sacensības, kur trīs Latvijas sportisti iekļuva labāko desmitniekā. Kristeram Aparjodam un Ināram Kivleniekam attiecīgi 7. un 9. vieta starp vīriešiem, savukārt starp sievietēm augstā 9. vieta Elīzai Caucei.


E. Cauce dāmu sacensībās aizvadīja divus stabilus braucienus, uzrādot lieliskus starta laikus – piektais un ceturtais laiks attiecīgi abos braucienos. Pirmajā braucienā arī trases gaitā Cauce turējās labāko desmitniekā, taču pieļāva nelielas kļūdiņas, kas finišā deva 11. vietu. Otrajā braucienā sportiste vēl īsi pirms finiša cīnījās par labāko trijnieku, taču iebrauca apmalē tieši finiša taisnē, kas deva 10. laiku braucienā, taču summā 9. vieta.


Labākā abos braucienos un arī summā bija Krievijas sportiste Tatjana Ivanova, kura sudraba ieguvēju vācieti Annu Bereiteri apsteidza par gandrīz divām sekundes desmitdaļām. Bronza vēl vienai krievu sportistei Viktorijai Demčenko. E. Cauce uzvarētājai piekāpās par 0.420 sekundēm, bet līdz bronzas godalgai pietrūka divas sekundes desmitdaļas.


Augstā 11. vietu dāmu sacensībās arī Kendijai Aparjodei, kura pirmajā braucienā uzrādīja 16. labāko laiku, taču krietni uzlaboja sniegumu otrajā braucienā, trasi veicot par pusotru desmitdaļu ātrāk. Tas deva devīto laiku braucienā un ļāva pietuvoties labāko desmitniekam summā. Aparjode otrajā braucienā uzrādīja arī otru lielāko ātrumu trasē starp visām dalībniecēm.


U. Zirne pieļāva kļūdu jau pirmā brauciena pašā sākumā, iebraucot labajā apmalē un zaudējot ļoti daudz laika. Pirmajā braucienā tas deva 27. vietu, bet ar 20. laiku otrajā braucienā izdevās pakāpties par vienu pozīciju un ieņemt 26. vietu summā.


Vīru konkurencē K. Aparjods arī aizvadīja divus stabilus braucienus ar nelielām kļūdiņām. Braucienos attiecīgi 8. un 12. labākais rezultāts, taču konkurentu pieļautās kļūdas ļāva summā ierindoties tieši aiz labāko sešinieka. Nāciju kausa uzvarētājs I. Kivlenieks arī braucienos uzrādīja attiecīgi 10. un 16. laiku, taču summā devītais rezultāts.


Tāpat kā dāmu sacensībās, arī starp vīriem uzvaru izcīnīja krievu sportists Romāns Repilovs, sudrabs titulētajam vācietim Fēliksam Loham, bet bronza itālim Dominikam Fišnalleram. Aparjods uzvarētājam piekāpās par 0.415 sekundēm divu braucienu summā.


Ne tik veiksmīgs starts Rikam Kristenam Rozītim, kurš ar 23. un 22. laiku braucienos ierindojās 24. vietā summā, vairāk kā sekundi aiz līderiem.


Trešais Viessmann Pasaules kausa posms sestdien turpināsies ar divvietīgo ekipāžu sacensībām un BMW Sprinta kausu, kurā startēs 15 labākie pēc pamatsacensību rezultātiem.


Otrā Viessmann Pasaules kausa posma programma:
Sestdiena
22:50 TIEŠRAIDE 1. brauciens divvietīgajām ekipāžām
00:10 TIEŠRAIDE 2. brauciens divvietīgajām ekipāžām
01:30 TIEŠRAIDE Sprinta sacensības vīriešiem
02:15 TIEŠRAIDE Sprinta sacensības sievietēm
02:55 TIEŠRAIDE Sprinta sacensības

2019.12.14. 3440
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK