LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Zirnei un Putinam/Marcinkēvičam godalgas Nāciju kausā Lillehammerē

Jau šajā nedēļas nogalē, 18. un 19. janvārī, olimpiskajā Lillehammeres trasē Norvēģijā tiks sadalītas godalgas 51. FIL Eiropas čempionātā kamaniņu sportā, kas paralēli būs arī sezonas piektais Viessmann Pasaules kausa posms. Piektdien aizvadītas Nāciju kausa sacensības, kur uzvara dāmu konkurencē Ullai Zirnei, bet sudrabs starp divvietīgajām ekipāžām Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam.


U. Zirne aizvadīja pārliecinošu braucienu starp dāmām, uzrādot astoto labāko laiku startā un esot vadībā visos starpfinišos. Juniorei Elīnai Ievai Vītolai 13. vieta, arī nodrošinot starta vietu Eiropas čempionātā. Divvietīgo ekipāžu konkurencē Putins/Marcinkēvičs arī atradās vadībā lielāko trases daļu, taču pieļāva kļūdu trases lejasdaļā, finišējot divas sekundes desmitdaļas aiz uzvarētājiem poļiem Vojteha Hmiļevska/Jakuba Kovaļevska. Septītā vieta Latvijas jaunākajai ekipāžai Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem, taču ierobežotā dalībnieku skaita dēļ (maksimums trīs ekipāžas no valsts) viņi nevar startēt pamatsacensībās. Vīru konkurencē Rikam Kristenam Rozītim piektā vieta, bet Artūram Dārzniekam 13. vieta, arī pārliecinoši kvalificējoties startam Eiropas čempionātā.


Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Elīza Cauce, Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, kuriem jau ir garantēta starta vieta Eiropas čempionātā un Viessmann Pasaules kausa posmā pēc Pasaules kausa kopvērtējuma, pēc Nāciju kausa aizvadīja pēdējo oficiālo treniņu.


Sestdien, 18. janvārī, sacensības aizvadīs sievietes un divvietīgās ekipāžas, savukārt svētdien starts vīriem un komandu stafetei.


Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē TET televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms Helio iTV, Helio vTV un lietotnē Shortcut.


Eiropas čempionāta programma:
Sestdiena
10:50 TIEŠRAIDE 1. brauciens sievietēm
12:15 TIEŠRAIDE 2. brauciens sievietēm
13:40 TIEŠRAIDE 1. brauciens divvietīgajām ekipāžām
15:00 TIEŠRAIDE 2. brauciens divvietīgajām ekipāžām
Svētdiena
10:20 TIEŠRAIDE 1. brauciens vīriešiem
11:55 TIEŠRAIDE 2. brauciens vīriešiem
14:00 TIEŠRAIDE Komandu stafete

2020.01.17. 3257
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK