LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijas čempionātā triumfē Aparjods, Cauce un Šici

7. martā Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē norisinājās 2020. gada Latvijas čempionāts kamaniņu sportā, kas bija sezonas noslēdzošās sacensības. Pirmo reizi karjerā čempiona titulu vīru konkurencē izcīnīja Kristers Aparjods, bet starp dāmām labākā Elīza Cauce. Divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvara titulētajiem brāļiem Andrim un Jurim Šiciem.


Vīru sacensībās K. Aparjods abos braucienos uzrādīja labākos laikus, un otrajā braucienā atkārtoja trases rekordu 47.837 sekundes, ko 2017. gada janvārī uzstādīja krievs Semjons Pavļičenko. Sudrabu un savu pirmo godalgu pieaugušo konkurencē izcīnīja jaunietis Gints Bērziņš, kurš šosezon kļuva par trešo Jaunatnes Ziemas olimpisko spēļu čempionu, kā arī junioru pasaules vicečempionu. G. Bērziņš trasē bija 0.373 sekundes lēnāks kā K. Aparjods, un viņam arī zelta godalga junioru konkurencē. Bronza Artūram Dārzniekam, kurš divu braucienu summā Bērziņam piekāpās par 0.031 sekundi.


Pirmajā braucienā kaut kas patraucēja un neizdevās tik labi, kā bija plānots, taču otrajā braucienā viss sanāca. Trases darbinieki arī labu darbu izdarījuši un trase ir perfekta, ātrums bija vienreizējs,” sasniegto rezultātu komentēja K. Aparjods, kurš arī atzina, ka ar aizvadīto sezonu kopumā nav apmierināts, “šī ir mana labākā sezona pieaugušo konkurencē līdz šim, taču sniegums atsevišķos Pasaules kausa posmos nebija tas labākais. Ir lietas, pie kā piestrādāt. Grūti vainot kaut kādas blakus lietas, pašam kaut kas pietrūkst. Varbūt tā ir pieredze. Starpsezonā turpināsim gatavoties un domāt, kā visu uzlabot.


Divvietīgo ekipāžu konkurencē nepārspēti jau trešo gadu pēc kārtas ir brāļi Šici, kuri uzrādīja labāko laiku pirmajā braucienā, taču otrajā braucienā ātrāki bija Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuriem sudrabs. Bronza Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam. Junioru konkurencē uzvara Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam, sudrabs Kasparam Rinkam/Ardim Liepiņam, bet bronza Krišjānim Brūnam/Vitālijam Jegorovam.


Abi braucieni bija optimāli, trase ir sagatavota perfekti. Es domāju, ka šī divu braucienu summa ir ātrākā, kāda mums līdz bijusi sacensībās Siguldā,” atzina Andris Šics. Starptautisko sezonu sportisti noslēdza ar 3. vietu Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā, ko iepriekšējo reizi bija izdevies izcīnīt 2014./2015. gada sezonā. “Bija gan kāpumi, gan kritumi, bet esam apmierināti. Reizēm sacensībās izejam uz maksimumu, un tās kļūdas gadās tāpēc, ka gribam paņemt visu labāko, ko var dabūt. Starpsezonā strādāsim pie visa, lai būtu kārtībā gan tehnika, gan fiziskais, gan braukšana, gan arī veiksme. Šosezon vēl arī nekas nav beidzies, ir visādi jauninājumi, kurus testēsim, kamēr vēl būs iespējams braukt.


Dāmu sacensībās nepārspēta abos braucienos bija E. Cauce, otrās vietas ieguvēju un pagājušā gada čempioni Kendiju Aparjodi apsteidzot par 0.051 sekundi. Bronza Ullai Zirnei, kura bija vairāk kā divas sekundes desmitdaļas lēnāka. Uzvara starp juniorēm Sigitai Bērziņai, sudrabs Elīnai Ievai Vītolai, bet bronza Andai Upītei.


Otrajā braucienā izlaboju iepriekšējā brauciena kļūdas, bet 15. virāžā tāpat kaut kas īsti nesanāca,” komentēja E. Cauce, “arī sezonas pirmā puse nesanāca un ar to neesmu apmierināta, taču otrā puse lika aizmirst par pirmo. Nezinu, kāpēc tā bija. Ja zinātu, tad pirmā puse nebūtu bijusi tik slikta. Federācija nopirka jaunu slidu, kamana man šobrīd ir ļoti laba. Vairāk jāstrādā ar sevi.


 


Jauniešu A konkurencē uzvara Kasparam Rinkam, sudrabs Valtam Pavlovam, bronza Robertam Martišam, bet starp jaunietēm A pirmā vieta Viktorijai Ziediņai, otrā vieta Zanei Kalumai, trešā vieta Katrīnai Duganovai. Jauniešu A divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvara Aleksim Siņiļņikovam/Kārlim Vancānam, bet starp meitenēm labākās Marta Robežniece/Kitija Bogdanova.


Starp jauniešiem B labākais Gustavs Krasts, otrais Kārlis Eglis, trešais Svens Tīlāns, bet starp jaunietēm B uzvara Paulai Boķei, sudrabs Agnijai Bogdanovai, bronza Liliānai Kostenkovai.


Jauniešu C konkurencē uzvara Rūdim Kūkojam, sudrabs Robertam Sprukulim, bronza Ģirtam Circenim, bet starp meitenēm labākā Laura Lēgere, otrā Madara Pavlova, trešā Gerda Brakmane.

2020.03.07. 4485
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK