LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Gints Bērziņš ierindojas starp pieciem finālistiem cīņā par Pētera Nurovska “Eiropas Labākā Jaunā Atlēta” balvu

Šogad Eiropas Olimpiskā komiteja (EOK) saņēma rekordlielu pieteikumu skaitu piektā Pētera Nurovska (Piotr Nurowski) “Eiropas Labākā Jaunā Atlēta” balvai ziemas sporta veidos. Visus šos pieteikumus sastādīja jaunie un talantīgie sportisti, kuri pārstāvējuši kādu no Eiropas valstīm 3. Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs Lozannā, kur Eiropas sporta zvaigznes izcīnīja 70% no visām medaļām.


Latvijas Kamaniņu sporta federācija un Latvijas Olimpiskā komiteja šai nominācijai izvirzīja kamaniņu braucēju –Gintu Bērziņu- kurš no Lozannas atgriezās ar izcīnītu zelta medaļu individuālajā disciplīnā un bronzu komandu stafetē, kā arī parādījis lieliskus rezultātus Eiropas un Pasaules Junioru čempionātos. Junioru izlases galvenais treneris- Zintis Šaicāns- atzīst, ka Ginta panākumu atslēga ir viņa atdeve sportam, pārliecība, lojalitāte un azarts.


Šonedēļ, 21. maijā, saņēmām lieliskas ziņas, ka Gints Bērziņs izvirzīts kā viens no pieciem finālistiem šai nominācijai. Šī ir pirmā reize, kad latviešu sportists tiek iekļauts Pētera Nurovska (Piotr Nurowski) “Eiropas Labākais Jaunais Atlēts” finālistu sarakstā.


Zintis Šaicāns, Junioru izlases galvenais treneris, piebilst: ”Biju patīkami pārsteigts uzzinot, ka Gintam tiks dota iespēja pieteikties šai nominācija, tas viennozīmīgi arī man kā trenerim lika sajusties, ka darbs ko iegulda gan izlases, gan fiziskās sagatavotības treneri tiek novērtēts. Šī nominācija noteikti ir visas komandas nopelns! Aizvadītās sezonas rezultāti bija fantastiski, tik daudz emociju vienas sezonas laikā nebiju saņēmis nekad.”


Gints pats atzīst: “Jūtos ļoti pārsteigts un pagodināts, ka man šāda iespēja tika dota, šīs nominācijas iegūšana noteikti radītu vēl lielāku motivāciju, kā arī apziņu ka mans ieguldītais darbs tiek novērtēts.”


Saprotams, ka EOK rīkotais seminārs Slovākijā, kurā tiktu sarindoti finālisti ir pārcelts uz vēlāku laiku, taču organizatori sola, ka tas norisināsies līdz ko radīsies šāda iespēja. Pasākumā finālisti uzzinātu vietu kurā ierindojušies, norisinātos svinīgā trofeju pasniegšana un treniņu mācību darba stipendiju izsniegšana.

2020.05.22. 3780
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK