LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Jaunās sezonas pirmie fiziskās sagatavotības testi

Esam uzsākuši gatavošanos jaunajai sezonai un jau šonedēļ tika veikti pirmie vasaras vispusīgās un speciālās sagatavotības testi.


Kontrolnormatīvi sevī iekļāva 8 dažādus vingrinājumus, iegūtie rezultāti tiek salīdzināti ar iepriekšējo sezonu, tas tiek darīts, lai noteiktu atlēta kopējo fizisko sagatavotību. Protams, kontrolnormatīvi palīdz noteikt atlētu vājās puses kurām attiecīgi jāvelta papildus uzmanība treniņu mācību procesā.


Kristaps Mauriņš, Latvijas Nacionālās izlases treneris un menedžeris, norāda, ka iepriekš noteiktā ārkārtas situācija nav ietekmējusi sportistu uzrādītos rezultātus kontrolnormatīvos un tie ir atbilstoši sagatavošanās procesa sākumam. “Ārkārtas situācija sākās marta vidū, uzreiz pēc ledus treniņu noslēguma, šajā laikā sportistiem parasti tiek dotas 3 nedēļas, lai “atvilktu elpu” pēc aktīvās sezonas un savestu kārtībā veselību. Mēnesi pirms kopīgu treniņu uzsākšanas sportisti cītīgi veica individuālo darbu, aizvadot trīs treniņus nedēļā, uzsvaru liekot uz aerobo izturību un dziļās muskulatūras nostiprināšanu. Līdz ar to, gatavošanās jaunajai sezonai netika ietekmēta.”


Kristaps atzīst, ka šobrīd esošie ierobežojumi kamaniņu sportistu mācību-treniņu darbu īsti neietekmē: ”Protams, mēs ievērojam papildus noteiktās higiēnas prasības un pēc iespējas vairāk cenšamies aizvadīt treniņus svaigā gaisā. Šobrīd pārsvarā treniņi notiek Murjāņos. Vasaras laikā tiek plānotas arī divas izbraukuma nometnes- Dobelē un Ventspilī. Ļoti ceram, ka tās varēs realizēt, jo izbraukuma nometnes ļauj mainīt treniņu vidi, kas nerada rutīnu sportistiem.”


Vairāk informācijas par veiktajiem vingrinājumiem vari atrast video.





2020.06.04. 4226
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK