LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases vasaras treniņu process norit pilnā sparā

Latvijas Nacionālā kamaniņu sporta izlase jau aizvadījusi divas nometnes vasaras sezonā, kā arī aktīvi turpina trenēties arī ikdienā.


“Kopumā viss notiek pēc plāna un sagatavošanās process gaidāmajai sezonai norit pilnā sparā! Jau no maija vidus aktīvi trenējamies un gatavojamies jaunajai sezonai. Tāpat kā iepriekšējās vasarās, arī šajā vasarā daudz strādājam pie vispusīgās un speciālās fiziskās sagatavotības. No jūlija sākuma treniņu procesā iekļāvām speciālo sagatavotību, lai pilnveidotu sportistu starta rāviena un “pingvīnu sišanas” tehniku,”saka Kristaps Mauriņš- Latvijas nacionālās kamaniņu sporta izlases menedžeris un treneris.


Fiziskās sagatavotības treneris Mihails Arhipovs piebilst: “Komandas fiziskā sagatavotība tiek vērtēta apmierinoši, taču vienmēr gribas lai ir vēl labāk, tādēļ ir kur augt un tiekties. Vasarā noteikti jāturpina mērķtiecīgi strādāt, tieši tādēļ fokuss vasaras laikā tiek likts uz vispārējo fizisko sagatavotību un mentālo noturību. Atlētam jāattīsta ne tikai fiziskās īpašības, bet arī spēja koncentrēties un būt pārliecinātam par savām spējām!”


Šajā vasarā jau tikušas organizētas divas izbraukuma treniņu nometnes, viena Dobelē un otra Ventspilī. Augustā atlēti plāno atgriezties Dobelē uz trešo šīs vasaras treniņu nometni. Kristaps Mauriņš saka: " Dobeles nometnē treniņu apstākļi bija ļoti labi un izdevās aizvadīt kvalitatīvu un produktīvu treniņu nedēļu, tādēļ tika pieņemts lēmums augustā atgriezties tur vēlreiz".


Taujāts par to, kas tad tieši vasaras treniņnometnēs ir pats grūtākais, Mihails atbild: “Vasarā kopumā grūtākais ir pārvarēt slinkumu un iesākt šo “nepatīkamo sadaļu” (smago vasaras treniņu darbu) kamaniņu sportā. Lielākajai daļai cilvēku vasara ir darba atvaļinājuma laiks, kad gribas baudīt vasaras sauli. Sportistiem, tas ir mācību treniņu process, protams, arī karstais laiks pievieno papildus sarežģītības pakāpi, kad treniņu norisinās ārā.”


Nākošā sezona noteikti solās būt izaicinoša ne tikai tādēļ, ka tā ir Olimpisko spēļu kvalifikācijas sezona, bet arī tādēļ, ka valda neziņa, par to kā tieši Covid-19 iespaidos sacensību kalendāru, kas rada papildus stresu komandai. Kristaps piekrīt: “Manuprāt, Covid-19 noteikti ietekmēs sacensību sezonu, taču konkrēti kā, šobrīd vēl grūti teikt. Līdz 15. septembrim Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija paziņos vai sacensības tiks aizvadītas kā plānots vai kalendārā tiks veiktas kādas izmaiņas. Dotajā brīdī varu teikt, ka mēs neplānojam nevienu starptautisko treniņu nedēļu pavadīt kādā no Eiropas trasēm, lai lieki neapdraudētu savu veselību.”


Tomēr neskatoties uz visu, kamaniņu braucēji ir apņēmīgi un mērķi nākošajai sezonai jau nosprausti: “Jāparāda savs labākais sniegums un rezultāts sezonas svarīgākajās sacensībās- Eiropas un Pasaules čempionātā. Šosezon Eiropas čempionāts norisināsies Siguldā, tas noteikti sportistiem dos vēl lielāku motivāciju un cīņas sparu, lai pierādītu, ka savas mājas trasi mākam un varam izbraukt visātrāk"", saka Kristaps.





2020.08.03. 5092
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK