LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

A.Aparjode:''Puišiem vajadzētu Mārtiņa mieru.''

Un tieši tādēļ mēs lūdzām kamaniņu sporta lietpratēja skatījumu un vērtējumu par šodienas sacensībām. 


Aiva Aparjode, bijusī kamaniņu braucēja un junioru izlases trenere:


''Manuprāt, otrajā braucienā, kļūdas bija visiem trim mūsu atlētiem. Kam vairāk kam mazāk. Varēja manīt kā tiek koriģēta kamana, un jo vairāk koriģē, jo attiecīgi zūd ātrums. Mārtiņam protams vājā vieta ir starts, bet par cik trase ir diezgan gara, tad ir iespēja atgūt startā zaudēto līdz lejai.


Priecē fakts, ka īstenībā līdz ceturtai vietai nemaz nav lielas atstarpes, respektīvi rezultāti no ceturtās līdz divpadsmitai vietai ir ļoti blīvi. Pirmās trīs vietas gan ir krietni atrāvušās, un visdrīzāk tieši šie trīs sportisti sadalīs medaļu komplektu. Ja negadīsies kāda kataklizma, jo ledus taču ir slidens:) Domāju, pie vēl diviem labiem braucieniem Mārtiņam ir iespēja cīnīties par šešinieku noteikti. Kļūdās ne tikai mūsējie.


Par Kristapu runājot, no malas izskatījās, ka viņš ir uztraukts, otrajā braucienā tāds saraustīs starts izskatījas, un diezgan liela kamanas spaidīšana trasē. Bet varbūt tas tikai tā izskatījās, par to satraukumu, jo pa TV jau viss izskatās savādāk. Bet arī viņam ir iespēja uzlabot savu rezultātu, un cīnīties par vietu pirmajā piecpadsmitniekā. Domāju ka puišiem vajadzētu vairāk iegū to iekšējo mieru kas ir Mārtiņā un tad būs labi.


Inārs pieļāva acīmredzamas kļūdas un rezultāts ir attiecīgi tāds, kāds viņš ir. Olimpiskās spēles paliek olimpiskās spēles, un visi grib nostartēt pēc iespējas labāk, un neviens jau speciāli nekļūdās.


Es gribu ticēt, ka rīt viss būs savādāk, jo pirmās dienas satraukums, ja tāds bija, būs pārvarēts un arī rezultāts būs labāks. Galvenais ir nekļūdīties, jo izskatās ka kamanas slīd labi.


Un nobeigumā varu teikt tikai to, ka es patiešām gribu lai ir tā medaļa un ceru, ka tā tas arī būs. Sacensības turpinās un uzvarētājs būs zināms tikai pēc ceturtā brauciena.

2014.02.08. 8417
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK