LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Vai Riodežaneiro stadionā būs Latvijas karogs

LOK izpildkomiteja noraida IZM iniciatīvu par sc “Mežaparks” kapitāldaļu nodošanu finanšu ministrijai


Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē 17.jūnijā tika izskatīts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātais priekšlikums nodot Nacionālās sporta bāzes SIA “Sporta centrs “Mežaparks”” valstij piederošās kapitāldaļas Finanšu ministrijas pārraudzībā. LOK Izpildkomiteja kategoriski iebilst šādam ierosinājumam, jo tas paredz iespējamu sporta bāzes privatizāciju un rada būtiskus riskus Latvijas sportistu sagatavošanai Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm 2016.gadā.


IZM lielā steigā un slepus ir sagatavojusi sporta centra “Mežaparks” Ministru kabineta rīkojuma projektu, kas paredz sporta centra valstij piederošo kapitāldaļu nodošanu Finanšu ministrijas pārvaldībā. Šis dokuments ir tapis sporta sabiedrībai nezinot, lai gan "Mežaparkam" ir nacionālās sporta bāzes statuss, tajā adrodas Latvijas Olimpiskā vienība (LOV) un tā ir daudzu sportistu treniņu vieta.


LOK, kurai sporta centrā “Mežaparks” pieder 100 kapitāldaļas, uztrauc, ka netiek ievērots un uzklausīts sporta organizāciju viedoklis un, diemžēl, ir jākonstatē, ka minētais dokuments no IZM tiek virzīts valsts sekretāru sanāksmē steidzamības kārtā un tiks izskatīts jau rīt, 19.jūnijā.


LOK prezidents Aldons Vrubļevskis uzsver, ka pastāv tiešām reālas bažas par aizmuguriskiem darījumiem, kas var graujoši ietekmēt Latvijas sportistu sagatavošanu Olimpiskajiem startiem. „Sporta sabiedrībā pieaug uztraukums par LOV un vairāku Olimpisko sporta federāciju mājvietu Mežaparkā, kur, iespējams, izpaužas aizkulišu intereses privatizēt zemi pievilcīgā vietā Ķīšezera krastā. Lielākais apdraudējums ir labāko sportistu sagatavošana Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm, jo izcilākie atlēti centrā saņem sporta zinātnes un medicīnas pakalpojumus. Pilnībā tiek ignorēts mazākuma akcionāra – LOK intereses, kas var liecināt par reiderisma pazīmēm sporta centra pārņemšanā.”


Par iespējamo risinājumu sporta centru "Mežaparks" nodot Finanšu ministrijas pārvaldībā, Vrubļevskis ir ļoti skeptisks. “Ir jau tagad skaidrs, ka Finanšu ministrija ar nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un sporta attīstību tajā nenodarbosies un to nodos Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) pārvaldībā. VNĪ, visticamāk, sagatavos centra attīstības plānu, kas paredzēs “Mežaparka” pārdošanu. Ar veidu kā Finanšu ministrija veic apsaimniekošanu sporta objektos var pārliecināties “Darba rezervju” sporta namā Skanstes ielā, kas sportam šobrīd ir neatgriezeniski zudis. Līdz šim no IZM puses vismaz bija piedāvājums LOV pārcelt uz citām telpām, taču tagad netiek piedāvāta nekāda alternatīva”, izsakās Vrubļevskis.


LOK Izpildkomiteja ir nolēmusi aicināt IZM apturēt darbības, kas ir vērstas uz sporta centra “Mežaparks” valstij piederošo kapitāldaļu nodošanu Finanšu ministrijai, kā arī LOK Valdei ir jāturpina sadarbība ar IZM un sporta centru “Mežaparks”, kas paredz nepieļaut LOV darba apstākļu pasliktināšanos un plānotās LOV attīstības apturēšanu. Tāpat LOK Izpildkomiteja aicina ne vēlāk kā šā gada jūlijā sasaukt ārkārtas Nacionālās sporta padomes sēdi, kur šis jautājums tiktu skatīts.


 


 


Informāciju sagatavoja:


LOK preses sekretārs


Foto: Ilmārs Znotiņš/LOK

2014.06.18. 7232
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK