LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

I. Kivlenieks izcīna 5.vietu 46.FIL Eiropas čempionātā

Šodien, 01.martā, Krievijā Soču olimpiskajā trasē turpinās Viessmann Pasaules kausa (PK) izcīņas 9. posma pamatsacensības, kas vienlaikus ir arī 46. FIL (Starptautiskā kamaniņu sporta federācija) Eiropas čempionāts (EČ) kamaniņu sportā.


Latviju šajā PK kausa posmā, kas ir šīs sezonas noslēdzošais posms un EČ pārstāv Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un divvietīgās ekipāžas Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.


Sacensību otrās dienas pirmajā daļā spēkiem mērojās 26 kungi starp kuriem bija arī trīs Latvijas pārstāvji. Izlases pieredzējušākais sportists vīru konkurencē Inārs Kivlenieks pirmajā braucienā finiša līniju šķērsojot pēc 52.263 sekundēm bija ātrākais no latviešiem – 4. vieta. Artūrs Dārznieks, kurš trasē devās ar devīto starta numuru savu pirmo braucienu veica 52.328 sekundēs un bija otrs ātrākais no mūsējiem – 6.vieta. Bet Riks Kristens Rozītis finišēja pēc 52.482 sekundēm, abiem vecākajiem komandas biedriem piekāpjoties par divām sekundes desmitdaļām un pēc pirmā brauciena ierindojoties 14.vietā. Par sacensību līderi izvirzījās Pavlichenko no Krievijas kurš finišēja pēc 51.980 sekundēm. Kivlenieks sacensību līderim pēc pirmā brauciena zaudēja trīs sekundes desmitdaļas.


Otro braucienu izlases jaunākais dalībnieks R.K.Rozītis veica 52.557 sekundēs un divu braucienu summā uzrādīja laiku 1minūte 45.039 sekundes. Artūrs Dārznieks otrajā braucienā finišēja pēc 52.687 sekundēm un kopsummā uzrādīja laiku 1minūte 45.015 sekundes, kas bija par divām sekundes simtadaļām ātrāk kā Rozīša uzrādītais laiks. Savukārt Inārs Kivlenieks otro braucienu veica 52.154 sekundē un divu braucienu summā uzrādīja laiku 1minūte 44.417 sekundes.


Šāds mūsu vīru sniegums ļāva viņiem PK 9.posmā izcīnīt:


Inārs Kivlenieks – 5.vieta


Artūrs Dārznieks – 17.vieta


Riks Kristens Rozītis – 18.vieta


Par sacensību uzvarētāju tika atzīts pirmā brauciena līderis Pavlichenko no Krievijas.


Savukārt 46.FIL Eiropas čempionātā kungi ierindojās šādās vietās:


Inārs Kivlenieks – 5.vieta


Artūrs Dārznieks – 14.vieta


Riks Kristens Rozītis – 15.vieta


Par Eiropas čempionu tika atzīts pirmā brauciena līderis Pavlichenko no Krievijas.

2015.03.01. 7392
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK