LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

''Olimpiskā diena 2016'' piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - 115 835 dalībnieki

 Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā “Olimpiskā diena 2016” šogad notiks 23.septembrī 345 norises vietās visā Latvijā, kas kopā plāno pulcēt jaunu pasākuma dalībnieku skaita rekordu – 115 835 dalībnieku no 93 pašvaldībām.


''“Olimpiskās dienas 2016” devīze Latvijā ir “Padod bumbu!”, jo tā ir veltīta Olimpiskā sporta veida – volejbola popularizēšanai”, akcentē LOK ģenerālsekretārs, Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers. “Volejbols Latvijā ir populārs sporta veids, kas vienmēr ir lepojies ar augstiem sportiskiem sasniegumiem un izciliem sportistiem. Arī 2012.gada Londonas Olimpiskajām spēlēs pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš izcīnīja Olimpiskās bronzas medaļas.”


“Olimpiskā diena 2016” šogad būs “Eiropas Sporta nedēļas” sastāvdaļa. “Eiropas Sporta nedēļas” mērķis ir veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā un tajā iesaistīties tiek aicināts ikviens iedzīvotājs. “Cilvēki Latvijā joprojām ir nepietiekami fiziski aktīvi – katrs trešais no iedzīvotājiem sportiskām aktivitātēm nepievēršas vispār (39% nekad nenodarbojas ar sportu, Eurostat, 2013). Mazkustīgums ir izaicinājums visā Eiropā. Tāpēc Eiropas Sporta nedēļa, kas šogad septembrī notiks otro gadu, tiek organizēta ar mērķi mainīt mūsu attieksmi un paradumus un kļūt kustīgākiem – iemācot to bērniem agrā vecumā ģimenē, pēc tam bērnudārzā un skolā, mudinot domāt par savu strādājošo fizisko aktivitāti uzņēmumos un, visbeidzot, radot labvēlīgus apstākļus arī pilsētvidē. Aktīvam, kustīgam dzīvesveidam jākļūst par mūsu ikdienu, jo tas ne tikai uzlabo veselību, bet arī veicina darba spējas, iemāca disciplīnu, uzlabo kopējo dzīves kvalitāti”, stāsta Latvijas Sporta federācijas padomes prezidents Einars Fogelis.


“Eiropas Sporta nedēļa" Latvijā notiks no 17. līdz 23.septembrim. Par to, kā tajā iesaistīties ikvienam neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības, var uzzināt: www.beactivelatvia.lv.


Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt “Olimpisko dienu”, popularizējot nezūdošās sporta vērtības – draudzību, cieņu un izcilību. Vienlaicīgi visās Latvijas “Olimpiskās dienas 2016” norises vietās pasākums 23.septembrī sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu. Izglītības iestāžu audzēkņi iepazīsies ar volejbolu un tā spēles noteikumiem, piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos konkursos. Papildus vienojošajiem pasākumiem, organizētāji “Olimpiskās dienas 2016” norises vietās tiek aicināti izstrādāt savu individuālo pasākumu programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas.


“Olimpskās dienas 2016” pasākumi būs bez maksas un visiem dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2016.gada sertifikāti, bet viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK speciālbalvas.


Zināšanai: ⎯ Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai cilvēkos vairotu Olimpiskās vērtības – izcilību, draudzību, cieņu. ⎯ LOK “Olimpisko dienu” rīko Olimpiskās kustības popularizēšanas nolūkā, apliecinot savu atbalstu Olimpiskajiem ideāliem, veselīgam dzīves veidam un godīgas spēles principiem sportā. ⎯ Ar katru gadu minētie sporta svētki kļūst populārāki. Sākotnēji LOK tos organizēja kā “Olimpisko skrējēju dienu” Rīgā. 2003.gadā skrējieni tika organizēti arī Olimpiskajos sporta centros ārpus Rīgas, bet 2008.gadā tie pārauga plašākā pasākumā – “Olimpiskajā dienā”, kurā paralēli sporta aktivitātēm ir iespēja tuvāk iepazīties ar Olimpiskajiem sporta veidiem, klātienē satikt Olimpiešus un kopā ar viņiem izmēģināt dažādus sporta veidus. ⎯ “Olimpiskās dienas” norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja atbalsta kopš 1987.gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu. LOK aicinājumam pievienojās 1992.gadā. Latvijas Olimpisko komiteju atbalsta ģenerālsponsori SIA “Latvijas Mobilais telefons” un AS “Latvijas Valsts Meži”; LOK sponsori – AS “Swedbank”, AS “Latvijas Gāze” un “4F”; LOK sadarbības partneri AS “Latvenergo”, SIA “Moller Auto Krasta” un SIA “JCDecaux Latvija”.



''Olimpiskā diena 2016'' piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - 115 835 dalībnieki
''Olimpiskā diena 2016'' piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - 115 835 dalībnieki
''Olimpiskā diena 2016'' piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - 115 835 dalībnieki
2016.07.12. 8383
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK