LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Apstiprināti LSFP Sporta stipendiju saņēmēji

7. novembrī Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valdes sēdē tika apstiprināti LSFP Sporta stipendijas saņēmēji 2016./2017. studiju gadam. Kopumā stipendijas tiks piešķirtas 48 sportistiem, tostarp vieglatlētei Guntai Latiševai-Čudarei un pludmales volejbolistiem – Mārtiņam Pļaviņam, Mihailam un Aleksandram Samoiloviem. Kā arī Latvijas Kamaniņu sporta federācijas sportistei, LSPA studentei – Elīzai Caucei.


Šogad LSFP Sporta stipendiju konkursam pieteicās rekordliels pretendentu skaits – 81 studējošo sportistu, no kuriem 9 pārstāv vieglatlētiku, 7 – airēšanu, 6 – florbolu, bet pa pieciem pieteikumiem tika saņemti no pludmales volejbolistiem un kalnu slēpotājiem. Aktīvi savu kandidatūru pieteica arī smaiļošanas, orientēšanās un MTB riteņbraukšanas sportisti.


Divi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studenti – pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš jau atkārtoti veiksmīgi startē LSFP ikgadējā stipendiju konkursā. Studējošie sportisti aktīvi pieteikušies LSFP stipendijai arī no pārējām vadošajām Latvijas augstskolām – Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Banku augstskolas, Ventspils Augstskolas un citām.


Vieglatlēte Gunta Latiševa-Čudare intervijā LSFP atzina, ka viņas mērķis izglītībā ir iegūt prestižu, pielietojamu un atzīstamu izglītību, lai tā būtu konkurētspējīga darba tirgū. Viņasprāt, izglītība ir palīgs personiskajai izaugsmei, un tā ir svarīga, jo dzīvē noderēs ilgtermiņā: "Ja sportisko formu var vēlāk zaudēt, tad izglītību un pieredzi – nekad."


Kalnu slēpotājs un Biznesa augstskolas "Turība" students Miks Zvejnieks dalījās ar savām studiju gaitām: "Šobrīd apgūstu juriskonsulta specialitāti tiesību zinātņu programmā. Mans mērķis izglītībā ir apgūt zināšanas, kas interesē un noderēs nākotnē. Pieteicos LSFP Sporta stipendijai, jo šāds papildu atbalsts noder, palīdz un motivē."


LSFP prezidents Einars Fogelis: "Priecē, ka daudzi augstas klases Latvijas sportisti laicīgi domā par savu duālo karjeru, uzrādot labus rezultātus gan sportā, gan studijās augstskolā. Mēs varam būs lepni par to, ka šobrīd aug jaunā sportistu paaudze, kas savu karjeru saista ar sportu, bet nākotni – ar Latviju. LSFP jau kopš 2007. gada sniedz sportojošajiem studentiem finansiālu atbalstu, liekot pamatus tam laika periodam, kas sekos pēc profesionālā sporta karjeras beigām. LSFP vārdā vēlos arī aicināt universitātes sniegt lielāku atbalstu jaunajiem talantiem sportā."


LSFP Sporta stipendijas tiek piešķirtas kopš 2007. gada. Lēmumu par stipendiju piešķiršanu pieņem LSFP valde, pamatojoties uz Sporta stipendiju komisijas rekomendāciju, kas balstīta uz sportistu sekmēm un sportiskajiem sasniegumiem pēdējā gada laikā. Ik gadu piešķirto stipendiju apmērs atkarīgs no pieejamā stipendiju fonda attiecīgajā gadā, tomēr tas nevar pārsniegt 1500 eiro vienam studentam par vienu studiju gadu. Stipendija paredzēta stipendiātu akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.


Viens no konkursa galvenajiem mērķiem ir atbalstīt sekmīgi studējošos izlases līmeņa sportistus, sniedzot materiālo atbalstu mācību un treniņu darbam. Stipendiju finansēšanas avots ir valsts budžeta programma "Sports". Šajā gadā LSFP Sporta stipendiju konkursam pieteicās 81 studējošais sportists, no kuriem finansējumu saņems 48.


Ar LSFP Sporta stipendiju saņēmēju sarakstu 2016./2017. studiju gadam var iepazīties šeit: http://www.lsfp.lv/jaunumi/zinas/apstiprinati-lsfp-sporta-stipendiju-sanemeji


Par Latvijas Sporta federāciju padomi:
Latvijas Sporta federāciju padome ir sporta nozares patstāvīga Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzīto 89 sporta federāciju apvienība, kura atbilstoši Sporta likumam pārstāv un īsteno to kopīgās intereses.


Info: Latvijas Sporta federāciju padome

2016.11.09. 8220
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK