LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Rikam Kristenam Rozītim un Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam otrā vieta Nāciju kausā

Vācijas pilsētā Vinterbergā šorīt norisinājās Nāciju kausa sacensības, kas ievadīja sestdien un svētdien gaidāmo pirmo jaunās sezonas Pasaules kausa posmu. Pasaules kausam kvalificējās deviņi no desmit startējušajiem Latvijas sportistiem. Vīriešu konkurencē otrā vieta Rikam Kristenam Rozītim, bet divnieku ekipāžu sacensībās Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam.


Vīriešu sacensībās labāko rezultātu uzrādīja vācietis Johanes Ludvigs ar laiku 52.170, būdams 0,260 sekundes ātrāks par Riku Kristenu Rozīti. Augstā devītā vieta junioram Kristeram Aparjodam, kurš no uzvarētāja atpalika par 0,5333 sekundēm. 16. pozīcija Kristapam Mauriņam (+0,607), bet 21. vieta Artūram Dārzniekam (+0,843). Visi četri arī kvalificējās Pasaules kausa sacensībām svētdien. K. Aparjods par startu komentē: "Lai gan nebija mans pats labākais brauciens, ko veicu šajā trasē, galveno uzdevumu - kvalificēties pamatsacensībām - esmu izpildījis. Šodien pirms starta piezagās neliela mandrāžiņa, kas priekš manis ir diezgan neierasti, bet veiksmīgi ar to tiku galā. Runājot par braucienu, teiktu, ka to veicu samērā pieticīgi, ar rezervi, bija šādas tādas kļūdiņas, kuras kopā summējot neļāva uzrādīt maksimāli labu sniegumu. Tagad cīnos ar nelielām veselības problēmām, bet cerams, ka tās neliegs uzrādīt teicamu rezultātu sacensībās. Šobrīd turpinu veseļoties un gatavošojos svētdienas sacensībām."


Dāmu konkurencē ļoti labs rezultāts arī Ullai Zirnei, kurai 6. vieta, uzvarētājai vācietei Birgitai Placerei zaudējot 0,746 sekundes un pārliecinoši kvalificējoties rītdienas startam Pasaules kausā. 17. vieta Kendijai Aparjodei, ar ko diemžēl nepietika, lai varētu startēt arī rīt. U. Zirne par paveikto raksta: „Pieļāvu diezgan rupju kļūdu trases vidusdaļā. Treniņos ledus bija lēnāks, tāpēc tur problēmu nebija. Šodien daudzām šī vieta sagādāja problēmas. Bet izanalizējām kļūdas, kopīgi ar treneriem un Elīzu pārrunājām šo vietu, apskatījām, kā brauc pārējās, rīt jāizlabo šī kļūda un viss būs kārtībā, tendences ir labas.”


Lielisku sniegumu rādīja arī divnieku ekipāžas, kur 2. vieta Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam, uzvarētājiem kanādiešiem Tristanam Vokeram un Džastinam Snitam zaudējot 0,144 sekundēs, kā arī Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kam līdz uzvarai pietrūka 0,584 sekundes un rezultātā astotā vieta, kas ļāva abām ekipāžām kvalificēties startam Pasaules kausā.


Pārējiem Latvijas sportistiem – Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks, Andris Šics/Juris Šics – starta vieta Pasaules kausā jau ir nodrošināta un viņi šodien aizvada pēdējos treniņbraucienus.


Mūsējo gaitām Pasaules kausa pirmajā posmā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms visās Lattelecom televīzijas platformās, tai skaitā internetā un aplikācijā Shortcut.lv. Kanāls Best4Sport TV atrodams Lattelecom Interaktīvajā TV – kanālā Nr. 403 un Lattelecom Virszemes TV – kanālā Nr. 33. Raidlaiki sestdien, 26. novembrī, būs no 11.00 līdz 15.50 pēc Latvijas laika, kad uz starta stāsies sievietes un divnieku ekipāžas, bet svētdien, 27. novembrī, no 10.45 līdz 15.55 būs iespējams vērot vīriešus un sprinta disciplīnu.

2016.11.25. 7200
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK