LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Zirne astotā, Šici ceturtie Pasaules kausa 1. posmā

Šodien Vācijas pilsētā Vinterbergā tika atklāta četrdesmitā Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā, kur uz starta stājās sievietes un divnieku ekipāžas. Dāmu konkurencē karjeras augstāko rezultātu uzrādīja Ulla Zirne, izcīnot 8. vietu, bet Andrim un Jurim Šiciem 4. vieta divnieku ekipāžās.


Dāmu sacensībās uz starta stājās 24 dalībnieces, un uzvaru izcīnīja galvenā favorīte vāciete Natālija Geisenbergere ar laiku 1:50.724, kura ir pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja un Pasaules čempione. Arī pārējās vietas uz pjedestāla vācietēm Tatjanai Hefnerei (+0.408) un Dajanai Eitbergerei (+0.665). Augsto astoto vietu izcīnīja 21 gadu jaunā Ulla Zirne (+1.121), kura vakar startēja kvalifikācijas sacensībās un atzina, ka, izlabojot kļūdas, ir spējīga pretendēt uz augstu vietu. Pirmajā braucienā U. Zirne finišēja 9. vietā, taču pēc tam spēja vēl uzlabot savu rezultātu, finišējot astotā. Pati sportiste paveikto vērtē piezemēti: „Pirmajā braucienā varēju mazliet pielikt startā, līdz trases vidusdaļai biju diezgan piesardzīga, koncentrējos uz vietu, kur kļūdījos vakar, bet brauciens kopumā bija labs. Otrajā braucienā trases augšdaļā biju brīvāka, braucu ar lielāku pārliecību, starts arī izdevās mazliet labāks, atkārtoju savu personīgo rekordu. Trases vidusdaļā gan pieļāvu nelielu kļūdu, bet kopumā savu sniegumu šodien vērtēju pozitīvi. Ir rezerves, rīt sprinta kausā jānobrauc vēl labāk un tad jau būs pavisam labi sezonas sākumam.” Elīzai Caucei pēc ne pārāk veiksmīgā pirmā brauciena 14. vieta, taču otrajā braucienā gandrīz identisks laiks ar U. Zirni un finišā 12. vieta (+1.248). Abas sportistes ir kvalificējušās arī rītdienas sprinta sacensībām, kur startēs 15 labākās pēc šodienas rezultātiem.


Divnieku ekipāžu sacensībās savu piederību pasaules elitei arī šajā sezonā apliecināja brāļi Andris un Juris Šici, kuri finišēja 4. vietā ar laiku 1:26.537, uzvarētājiem Tonijam Eggertam/Sašam Benekenam zaudējot 0.632 sekundes, un izcīnīja starta vietu arī rītdienas sprinta sacensībās. Pirmais brauciens brāļiem bija par 0,172 sekundēm labāks kā otrais, taču ļāva nosargāt 4. vietu par nieka 0.009 sekundēm. Pirmajā braucienā Tāpat kā sieviešu sacensībās, arī šeit visu pjedestālu aizņēma Vācijas sportisti - otrā vieta Robinam Goikem/Deividam Gammam (+0.382) un bronza Tobiasam Vendlam/Tobiasam Ārltam (+0.521). 11. vieta (+1.016) Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa ekipāžai, kuri pēc pirmā brauciena bija 17.vietā, taču aizvadīja ļoti labu otro braucienu un spēja pakāpties. Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam 18. vieta (+1.374), arī aizvadot labāku otro braucienu un pakāpjoties par vienu vietu.


Pasaules kauss rīt turpināsies ar vīriešu braucieniem un sprinta sacensībām, ko būs iespējams vērot tiešraidē no 10.45 līdz 15.55 Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms visās Lattelecom televīzijas platformās, tai skaitā internetā un aplikācijā Shortcut.lv. Kanāls Best4Sport TV atrodams Lattelecom Interaktīvajā TV – kanālā Nr. 403 un Lattelecom Virszemes TV – kanālā Nr. 33.

2016.11.26. 8250
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK