LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šici piektie 2. Viessmann Pasaules kausa posmā, Kivleniekam 17. vieta

Piektdien Amerikas pilsētā Leikplesidā ar divnieku ekipāžu un vīriešu sacensībām sākās 2. Viessmann Pasaules kausa posms. Brāļi Šici divu braucienu summā izcīnīja vēl vienu TOP 6 rezultātu – 5. Vietu –, bet Inārs Kivlenieks finišēja septiņpadsmitais. 



Tehniski sarežģītā Leikplesidas trase daudziem sportistiem sagādāja grūtības un vairākus pretendentus uz godalgotām vietām atmeta pat ārpus pirmā sešinieka. Divnieku ekipāžu sacensībās uzvara pagājušās nedēļas labākajam duetam vāciešiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam ar laiku 1:28.382, par 0.163 sekundēm apsteidzot amerikāņus Metjū Mortensenu/Džeisonu Terdimanu, kuriem šis ir ievērojams panākums – pirmā godalga Pasaules kausa posmos, kā arī nevienai citai amerikāņu divnieku ekipāžai jau vairākus gadus nav izdevies iekļūt labāko trijniekā Pasaules kausā. Trešā vieta arī vāciešiem Robinam Goikem/Deividam Gammam (+0.344).



Brāļu Šicu duets pēc pirmā brauciena ieņēma 8. vietu, un, lai gan otrajā braucienā 7. laiks, beigās izdevās atkal ielauzties labāko sešiniekā un finišēt piektajiem (+0.497). Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš pēc pirmā brauciena sagādāja negaidīti pozitīvas emocijas līdzjutējiem, uzrādot sesto labāko laiku, taču otrajā braucienā diemžēl neizdevās tikt galā ar sarežģīto trases vidusdaļu, kur gandrīz tika piedzīvots kritiens, un finišā 22. vieta (+3.900).



Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem brāļi Šici šobrīd ar 170 punktiem ieņem piekto vietu, bet Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa duets ir vienpadsmitie.



Arī vīriešu sacensībās Amerikāņi rādīja lielisku sniegumu un izmantoja mājas trases pārzināšanas sniegtās priekšrocības – uzvara Takeram Vestam ar laiku 1:43.088, tikai par 6 sekundes tūkstošdaļām apsteidzot krievu Semenu Pavļičenko, bet trešajā vietā atstājot austrieti Volgangu Kindlu (+0.094). Ināram Kivleniekam pirmajā braucienā izdevās uzrādīt 12. labāko laiku, lai gan pats sportists nebija apmierināts ar sniegumu trasē, ko otrajā braucienā arī uzlabot neizdevās un finišā 17. vieta (+0.924). Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā I. Kivlenieks šobrīd ar 86 punktiem ieņem 14. vietu.



2. Viessmann Pasaules kausa posms rīt turpināsies ar sieviešu sacensībām un 1. Viessmann komandas stafetes Pasaules kausa posmu kopā ar BMW.

2016.12.02. 7855
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK