LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Nāciju kauss Vistlerā atcelts, 3. Viessmann Pasaules kausa posmā startēs visi Latvijas sportisti

Ziemeļamerikas tūre svētdien, 11. decembrī, pēc Latvijas laika ar 3. Viessmann Pasaules kausa posmu turpināsies Vistlerā, Kanādā. Pēc tehniskiem sarežģījumiem un problēmām ar inventāra nogādāšanu 2010. gada Olimpiskajā trasē, Nāciju kausa sacensības tomēr tika atceltas, jo kamanas galamērķi sasniedza tikai piektdienas vakarā.


Jau ziņojām, ka sniega vētras dēļ, kura nedēļas sākumā izcēlās Kanādas provinces Manitobas dienvidos, bloķējot satiksmi uz lielākajiem ceļiem, sportistu kamanas netika laicīgi nogādātas Vistlerā, Kanādā, kā dēļ nācās veikt izmaiņas 3. Viessmann Pasaules kausa programmā. Visās grupās - sieviešu, vīriešu un divnieku ekipāžu -, Pasaules kausa posma godalgas tiks sadalītas tikai vienā braucienā agrā svētdienas rītā pēc Latvijas laika. Laika trūkuma dēļ Nāciju kauss, otrie Pasaules kausa braucieni, kā arī 2. Viessmann Komandu stafetes Pasaules kausa posms kopā ar BMW tika atcelts.


Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija pieņēma lēmumu, ka 3. Viessmann Pasaules kausa posmā startēs labākie pēc 2. Viessmann Pasaules kausa posma, kas notika Leikplesidā pagājušajā nedēļas nogalē, rezultātiem, citādāk nebūtu iespējams nodrošināt laicīgu sacensību norisi. Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga, kurš šobrīd atrodas Vistlerā, raksta, ka visiem sportistiem ir piešķirti tikai trīs treniņbraucieni, kas daudziem jaunajiem un ne tik pieredzējušajiem braucējiem varētu būt bīstami - vīrieši trasē sasniedz pat ātrumu, kas ir lielāks par 140km/h.


3. Pasaules kausa posmā startēs visi astoņi Latvijas sportisti - Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Elīza Cauce, Ulla Zirne, Inārs Kivlenieks un Riks Kristens Rozītis. Sacensības sāksies ar sieviešu braucienu 4:20 pēc Latvijas laika, turpināsies 5:40 ar divnieku ekipāžām, bet noslēgsies 7:00 ar vīriešiem. Rezultātiem būs iespējams sekot līdzi arī tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport, kas skatāms visās Lattelecom televīzijas platformās, kā arī internetā un aplikācijā shortcut.lv. Kanāls Best4Sport atrodams Lattelecom Interaktīvajā TV - kanālā Nr.403 un Lattelecom Virszemes TV - kanālā Nr.33

2016.12.11. 7289
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK