LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Gudramovičs/Kalniņš ceturtie 3. Viessmann Pasaules kausa posmā, Cauce desmitā, Kivlenieks trīspadsmitais

Svētdien Kanādas pilsētā Vistlerā tika aizvadīts 3. Viessmann Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, kur sacensību programmas izmaiņu dēļ startēja visi astoņi Latvijas sportisti. Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa duetam finišā augstā 4. vieta, Elīza Cauce desmitā, bet Inārs Kivlenieks trīspadsmitajā vietā.


Jau iepriekš tika ziņots, ka 3. Viessmann Pasaules kausa posma programmā tiks veiktas izmaiņas sniega vētras dēļ, kura nedēļas sākumā bloķēja lielākos ceļus Kanādas provinces Manitobas dienvidos, neļaujot sportistu kamanām nonākt Vistlerā līdz pat piektdienas vakaram. Nāciju kausa sacensības tika atceltas laika trūkuma dēļ (startējošo sportistu saraksts tika noteikts pēc 2. Viessmann Pasaules kausa rezultātiem), taču 3. Viessmann Pasaules kausa posma godalgas tika sadalītas pēc viena, nevis ierastajiem diviem braucieniem. 2. Viessmann Komandu stafetes Pasaules kausa posms kopā ar BMW arī tika atcelts laika trūkuma dēļ.


Lai gan sportistiem Vistleras olimpiskajā trasē bija iespēja aizvadīt vien 3 treniņbraucienus pirms Pasaules kausa startiem un tika pieļautas daudz rupjas kļūdas, tika laboti neskaitāmi Vistleras trases rekordi visās grupās.


Tāpat kā aizvadītajā nedēļas nogalē Leikplesidā, ASV, Ziemeļamerikas sportisti arī Vistlerā pierādīja, ka priekšrocības, ko sniedz mājas trases pārzināšana, var būt izšķirošas rezultātu sadalījumā - uzvaru izcīnīja mājiniece kanādiete Aleksa Gouha ar laiku 38.796, titulēto vācieti Natāliju Geisenbergeri apsteidzot par nieka 0.052 sekundēm, bet Tatjanu Henferi par 0.054.


Elīzai Caucei finišā 10. vieta (+0.275) un sportiste pati atzīst, ka lai gan pēdējā virāžā nesanāca iebraukt vajadzīgajā ātrumā, ar rezultātu ir ļoti apmierināta - izdevās uzstādīt personīgo starta rekordu. Rezultāti šoreiz ir ļoti blīvi, kā arī sniegs trasē netraucēja. Savukārt Ulla Zirne finišēja 15. vietā (+0.476). Viņai, tāpat kā lielākajai daļai dalībnieču, problēmas sagādāja pēdējā virāža, kur tika zaudēts laiks. Sportiste Vistleras Olimpiskajā trasē ir braukusi vienreiz pirms 3 gadiem, taču atmiņas un sajūtas īsti nav saglabājušās.


Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trīs posmiem Elīza Cauce ieņem vienpadsmito, bet Ulla Zirne trīspadsmito vietu.


Divnieku ekipāžu sacensībās savu pārākumu vēlreiz apliecināja sezonas līderi vācieši Tonijs Egerts/Saša Benekens (38.542), Tobiasa Vendla/Tobiasa Ārlta duetu apsteidzot vien par 0.028 sekundēm, bet austriešus Peteru Penzu/Georgu Fišleru par 0.100 sekundi. Lielisks starts Vistleras trasē izdevās Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa duetam, kuri līdz pat pēdējā divnieka braucienam turējās trešajā vietā, taču beigās atkāpās uz ceturto, 0.075 sekundes aiz bronzas godalgas. Brāļiem Šiciem, kuri Vistleras 2010. gadā izcīnīja Olimpiskās sudraba medaļas, šoreiz trasē negāja viegli, distances vidusdaļā tika pieļautas vairākas kļūdas un finišā 10. vieta (+0.322).


Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā brāļi Šici saglabā piekto vietu, bet Gudramovičs/Kalniņš pakāpjas uz devīto.


Arī vīriešu sacensībās šoreiz godalgu sadalījumu izšķīra sekundes simtdaļas - uzvarētājs amerikānis Takers Vests (50.109) tuvāko sekotāju austrieti Volfgangu Kindlu apsteidza par 0.044 sekundēm, bet trešās vietas ieguvēju vācieti Andi Langenhānu par 0.134 sekundēm. Inārs Kivlenieks ar stabilu braucienu finišēja 13. vietā (+0.306), bet Riks Kristens Rozītis astoņpadsmitais (+0.542). 


Nākamnedēļ, 16. un 17. decembrī, Viessmann Pasaules kauss atgriezīsies Amerikas pilsētā Parksitijā, kur reizē ar 4. posmu norisināsies arī 2. BMW Sprinta Pasaules kauss.

2016.12.11. 10742
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK