LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Cauce septiņpadsmitā 4. Viessmann Pasaules kausa posmā, Šici atkāpjas uz 7. vietu 2. BMW Sprinta Pasaules kausa posmā

Viessmann Pasaules kausa ceturtais posms Amerikas pilsētā Parksitijā sestdien noslēdzās ar sieviešu sacensībām, kur Elīza Cauce izcīnīja 17. vietu, un 2. BMW Sprinta Pasaules kausa posmu, kur Andrim un Jurim Šiciem 7. vieta


Dāmu sacensībās 17. vietu (+1.369) ieņēma Elīza Cauce, kurai izdevās labs pirmais brauciens, uzrādot 12. ātrāko laiku, taču otrajā braucienā pieļautās kļūdas neļāva saglabāt ieņemto pozīciju. Pati sportiste komentē: "Pirmo braucienu nobraucu labi, un tāpēc arī biju pārsteigta par rezultātu gan startā, gan finišā. Treniņos starts bija daudz ātrāks, kā arī finišs! Otrajā braucienā pieļāvu kļūdas un tāpēc esmu tur, kur esmu..."


Ullai Zirnei šis Viessmann Pasaules kausa posms izvērtās ļoti neveiksmīgs, jau pēc pirmā brauciena zaudējot 0.984 sekundes, un kopsummā ierindojoties 22. vietā (+1.980). Sportiste par aizvadītajiem braucieniem raksta: „Ārā ir ļoti auksts, ledus ļoti ciets, pavisam citādāk nekā tas bija treniņos. Pieļāvu kļūdas abos braucienos, taču nedomāju, ka rezultātam vajadzēja būt tik sliktam. Tiešām nesaprotu, kāpēc tā, pat treniņos braucu daudz ātrāk.” Neviena no sportistēm diemžēl nekvalificējās 2. BMW Sprinta Pasaules kausa posmam, kur startēja 15 labākās.


Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā Elīza Cauce ar 168 punktiem ieņem 11. vietu, bet Ulla Zirne ir trīspadsmitā ar 135 punktiem.


Viss goda pjedestāls šoreiz Ziemeļamerikas sportistēm - par uzvarētāju kļuva mājiniece amerikāniete Erina Hamlina (1:29.257), otrajā vietā atstājot tautieti Emīliju Svīniju (+0.127), bet bronzas godalga kanādietei Aleksai Gouhai (+0.327).


2. BWM Sprinta Pasauls kausa posmā Latvija tika pārstāvēta tikai divnieku ekipāžu sacensībās, kur uz starta stājās Andris un Juris Šici, kā arī Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa duets. Arī sprinta sacensībās zemā gaisa temperatūra turpināja ietekmēt kamanu slīdamību, kas acīmredzami ietekmēja sportistu rezultātus. Pamatsacensību sudraba medaļniekiem Andrim un Jurim Šiciem pēc labi aizvadīta brauciena finišā tomēr nācās atkāpties uz 7. vietu (+0.192). Vēl trases vidusdaļā brāļu duets turējās godalgu pozīcijā, taču trases beigu daļā cietā ledus dēļ tika zaudēts pārāk daudz laika, liedzot iekļūt pat labāko sešiniekā. Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam arī pēc stabila brauciena finišā nācās atkāpties uz 9. vietu (+0.365).


Līdz ar to arī Ziemeļamerikas tūre ir noslēgusies, un Latvijas komanda jau rīt vēlu vakarā atgriezīsies Latvijā. Viesmann Pasaules kausa izcīņa pēc Jaunā gada, 5. un 6. janvārī, turpināsies Vācijas pilsētā Kēnigszē, kas norisināsies vienlaicīgi ar 48. FIL Eiropas čempionātu.

2016.12.17. 6778
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK