LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Cauce otrā Nāciju kausā Kēnigzē

Ar Nāciju kausa sacensībām trešdien Vācijas pilsētā Kēnigzē tika dots starts 48. FIL Eiropas Čempionātam kamaniņu sportā, 5. Viessmann Pasaules kausa posmam un 3. Viessmann Komandu stafetes Pasaules kausa posmam kopā ar BMW, kur Elīza Cauce izcīnīja augsto 2. vietu.



Elīza Cauce, kura aizvadītajā sezonā daudziem par pārsteigumu Eiropas čempionātā Altenbergā izcīnīja sudraba godalgu, šīs sezonas līdz šim labāko rezultātu - 8. vietu - uzrādīja Vissmann Sprinta Pasaules kausa posmā novembra beigās, taču trešdien apliecināja, ka arī šogad ir gatava sezonas otrajai daļai. E. Cauce, kura šosezon vēl nebija startējusi Nāciju kausa sacensībās pirms Viessmann Pasaules kausa posmiem, aizvadīja stabilu braucienu, trases vidusdaļā pat izvirzoties vadībā, taču finišā par 0.187 sekundēm piekāpās krievietei Tatjanai Ivanovai (51.187). Elīza ir apmierināta ar Nāciju kausa rezultātu un ir gatava rītdienas startam: "Brauciens bija labs,pati esmu apmierināta,protams, varēja vairāk piestrādāt pie brīvuma! Rītdienas startam protams, ka esmu gatava. Centīšos izpildīt divus tādus braucienus,lai pašai prieks. Kēnigze ir viltīga, bet man viņa patīk, ļoti interesanti braukt, attiecības katru reizi, kad esmu šeit ar trasi uzlabojas." Ulla Zirne ar ne pārāk labu startu (17. ātrākais laiks) trasē spēja atgūties un finišēt astotajā vietā (+0.981), taču Kendijai Aparjodei turpinājums pēc 15. starta laika neizdevās tik labs un finišā 13. vieta (+1.320), paliekot pirmajai aiz kvalifikācijas robežas 5. Viessmann Pasaules kausa posmam – pietrūka vien 0.066 sekundes.



Vīriešu konkurencē labāko rezultātu – 14. vietu – uzrādīja Inārs Kivlenieks, uzvarētājam austrietim Davidam Gleiršeram (49.518) piekāpjoties par 0.692 sekundēm, taču sportists uzrādīja labāko starta laiku un līdz pat trases vidusdaļai bija līderis, bet lejas daļā pieļautās kļūdas augstāku vietu ieņemt diemžēl neļāva. 17. un 18. vietā finišēja attiecīgi Artūrs Dārznieks (+0.742) un Riks Kristens Rozītis (+0.768). R. K. Rozītim trases sākums bija īpaši neveiksmīgs, startā tikai 33. laiks, taču arī viņš spēja atgūties un kopā ar I. Kivlenieku un A. Dārznieku kvalificēties 5. Viessmann Pasaules kausa posmam. Arī vīriešu sacensībās pirmais aiz strīpas palika mūsējais – juniors Kristers Aparjods (+0.982)finišēja 23. vietā, 0.092 sekundes aiz pamatsacensību kvalifikācijas robežas.



Divnieku ekipāžu konkurencē no latviešiem Nāciju kausā startēja tikai Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kuri finišēja 12. vietā, 1.373 sekundes aiz uzvarētājiem austriešiem Tomasa Stoisa/Lorenza Kollera (51.021), garantējot sev vietu 5. Viessmann Pasaules kausa posmā. Vietu pamatsacensībās sev jau ir garantējušas spēcīgākās Latvijas divnieku ekipāžas – Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Andris Šics/Juris Šics –, tādēļ Nāciju kausā nestartēja, bet aizvadīja treniņbraucienus.



48. FIL Eiropas Čempionāts un 5. Viessmann Pasaules kausa posms ceturtdien sāksies ar divnieku ekipāžu un sieviešu braucieniem, bet piektdien turpināsies ar vīriešu sacensībām un 3. Viessmann Komandu stafets Pasaules kausa posmu kopā ar BMW.



Sacensības tiešraidē iespējams vērot Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms visās Lattelecom televīzijas platformās, tai skaitā internetā un aplikācijā Shortcut.lv. Kanāls Best4Sport TV atrodams Lattelecom Interaktīvajā TV – kanālā Nr. 403 un Lattelecom Virszemes TV – kanālā Nr. 33. Gan ceturtdien, gan piektdien sacensību sākums ap 12.30 pēc Latvijas laika.

2017.01.04. 8034
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK