LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šiciem un Caucei TOP6 Eiropas Čempionātā

Ceturtdien Vācijas pilsētā Kēnigzē ar divnieku ekipāžu un sieviešu braucieniem sākās 48. FIL Eiropas čempionāts un 5. Viessmann Pasaules kausa posms, kur gan brāļi Šici, gan Elīza Caucei apliecināja savu piederību pasaules labākajiem kamaniņu braucējiem, finišējot 6. vietā.


Divnieku ekipāžu sacensības sagādāja daudz pārsteigumu un saglabāja intrigu līdz pat pašam pēdējam braucienam. Par uzvarētājiem kļuva pagājušā gada Pasaules čempioni vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts (1:41.575), kuriem šosezon tikai vienā Viessmann Pasaules kausa posmā bija izdevies pārspēt tautiešus Toniju Egertu/Sašu Benekenu (+0.070), kuriem šoreiz sudrabs, bet bronza vēl vienai vācu ekipāžai ar Robinu Goiki/Dāvidu Gammu (+0.782) sastāvā.


Sacensības Kēnigzē līdzi atnesa arī stipru sniegu, kā dēļ abām spēcīgākajām Latvijas ekipāžām Eiropas čempionāts šoreiz noslēdzies ar dalītām emocijām. Brāļu Šicu duets pirmajā braucienā uzrādīja tikai 9. ātrāko laiku, nepārāk labi veicot trases lejasdaļu, taču otrajā braucienā spēja labot pieļautās kļūdas un ar ceturto laiku braucienā pakāpties uz sesto vietu kopvērtējumā (+1.323) un 5. vietu Eiropas Čempionātā. Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam, kuri decembra beigās Latvijas kausa sacensības pieveica savus titulētos komandas biedrus, arī Kēnigzē rādīja, ka ir lieliskā formā, pēc pirmā brauciena finišējot ceturtajā vietā, piekāpjoties tikai vācu ekipāžām. Arī otrā brauciena sākums liecināja, ka sportistiem ir pa spēkam uzrādīt savas karjeras līdz šim labāko rezultātu, taču trases beigu daļā tika piedzīvot kritiens, kur pirmajā brauciena krita vairākas citas ekipāžas, un rezultāts netika ieskaitīts. O. Gudramovičs apstiprina to, ka sniega daudzums trasē ir bijis izšķirošs: "Pirmais brauciens bija labs, abi ar Pēci bijām apmierināti. Un otrajā braucienā kārtējo reizi... Vācieši pirms saviem sportistiem iztīrīja trasi, tas ir, pēc mums. Mums bija jābrauc pa piesnigušu trasi un kamana neturējās stabili lielā sniega daudzuma dēļ jau no paša starta. Darījām ko varējām, lai situācija nekļutu sliktāka, bet diemžēl trase izdarīja savu."


Jaunākā ekipāža ar Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču pēc diviem vienlīdz stabiliem braucieniem 5. Viessmann Pasaules kausa posmā finišēja 14. vietā (+2.348), taču 48. FIL Eiropas Čempionātā izcīnīta 11. vieta.


Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā Andris un Juris Šici saglabā 5. vietu, taču Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš atkāpjas uz 9. vietu.


Dāmu konkurencē, kad daļa sportistu jau bija veikušas arī otro baucienu, laikapstākļu un drošības apsvērumu dēļ tika pieņemts lēmums ņemt vērā tikai pirmā brauciena rezultātus, ļaujot pagājuša gada Pasaules čempionei un absolūtajai līderei mājiniecei vācietei Natālijai Geisenbergerei (51.178) izcīnīt Eiropas Čempiones titulu un tikai otro uzvaru šīs sezonas Viessmann Pasaules kausa posmos. Sudraba godalga krievietei Tatjana Ivanovai ( +0.151), bet bronza vēl vienai vācietei Tatjanai Hefnerei (+0.255). Elīza Caucei, kura aizvadītajā sezonā Eiropas Čempionātā izcīnīja sudraba godalgu, trasē pieļāva kļūdas, un šoreiz nācās samierināties ar 6. vietu (+0.592) (7. vieta 5. Viessmann Pasaules kausa posmā). Ullai Zirnei (+1.913) starts izvērtās neveiksmīgs un problēmas sagādāja tā pati trases daļa, kurā kritienu piedzīvoja Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa ekipāža. Eiropas čempionātā sportistei 16. vieta, bet 5. Viessman Pasaules kausa posmā 23.


Čempionāts rīt turpināsies ar vīriešu sacensībām un 3. Viessmann Komandu stafetes Pasaules kausa posmu kopā ar BMW.

2017.01.05. 9897
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK