LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

PK posmu Sočos tiesā vairāki latvieši

Kamaniņu sporta šīs sezonas noslēdzošajā, devītajā Pasaules kausa posmā, kas nedēļas nogalē norisināsies 2014.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietā Sočos Krievijā, tiesnešu brigādē un žūrijā strādās vairāki Latvijas pārstāvji.


Žūrijas priekšsēdētājs šajās sacensībās būs Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga, Einārs Fogelis vadīs Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas (FIL) tehnisko komisiju, savukārt sacensību tiesnešu brigādē strādās Dace Gods – Romanovska un Normunds Grava.


Latvijas delegācija uz Sočiem devās pirmdien, bet jau otrdien sacensību norises vietā notiek pirmie treniņi. Latvijas komandā šajā PK startēs Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Inārs Kivlenieks, Mārtiņš Rubenis un Kristaps Mauriņš, kā arī divas ekipāžas – Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Komandas treneru korpusā Pēteris Cīmanis, Sandris Bērziņš un Kaspars Dumpis, savukārt ārste – Zane Krūze.


PK kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma visaugstāk no latviešiem ir brāļi Šici, kuriem 6.vieta, savukārt Gudramovičs ar Kalniņu ieņem 16.vietu starp 39 ekipāžām.


E.Tīruma kopvērtējumā atrodas 11.pozīcijā, viņas vecākā māsa Maija, kura šosezon startējusi piecos posmos, atrodas 25.vietā. Saiva Dambīte ieņem 38.vietu (piedalījusies četros posmos), savukārt Ulla Zirne un Kendija Aparjode, kuras abas līdz šim startējušas vienā PK posmā, ieņem attiecīgi 47. un 49.vietu starp 59 sportistēm.


Kungu konkurencē Kivleniekam 15.vieta, Rubenis ir 18., bet Mauriņš 31.vietā. Trijos PK posmos startējušais Rihards Lozbers kopvērtējumā ieņem 47.vietu, savukārt Riks Kristens Rozītis ir 53., bet Artūrs Dārznieks 61.vietā starp 76 sportistiem. Rozītis un Dārznieks šosezon piedalījušies vienā PK posmā.


Piektdien, 22.februārī, Sočos paredzētas Nāciju kausa jeb atlases sacensības PK posmam (šajās sacensības nav jāstartē Tīrumai un Šicu ekipāžai), sestdien startēs dāmas un divnieku ekipāžas, savukārt svētdien braucieni kungiem un komandu stafete.


Latvija 2012./2013.gada sezonā piedalījusies visos piecos līdzšinējos posmos komandu stafetē. Pēc iepriekšējā posma, kurā Latvijas komanda palika bez rezultāta, nācās atkāpties no ceturtās uz septīto vietu 14 valstu konkurencē.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2013.02.19. 9047
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK