LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Putinam/Marcinkēvičam bronza U23 Pasaules čempionātā

47. FIL Pasaules čempionātā kamaniņu sportā Austrijas pilsētā Insbrukā sestdien paralēli tika sadalītas medaļas arī U23 Pasaules čempionātā, kur Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam bronzas godalgas.



Latvijas jaunākās divnieku ekipāžas duets Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs tikai salīdzinoši nesen ir kļuvuši par pāriniekiem, taču šajā sezonā ir spējuši uzrādīt vairākus augstvērtīgus rezultātus – 11. vieta Eiropas čempionātā janvāra sākumā, kā arī 8. vieta Viessmann Pasaules kausa posmā Siguldā pirms divām nedēļām, pēc kā K. Putins atzina, ka jaunajiem sportistiem ir liels potenciāls, taču sasniegumu pamatā šobrīd ir entuziasms un mīlestība pret kamaniņu sportu, jo puišiem nav savu sponsoru, tādēļ vasarā, kad jāiegulda daudz laika treniņos, viņiem ir vēl arī jāstrādā.



Sestdien aizvadītajās Pasaules čempionāta sacensībās Īglsas trasē sportisti bija astoņpadsmitie ātrākie starp divnieku ekipāžām, taču U23 vērtējumā izcīnīja bronzas godalgas (+0.580), piekāpjoties austriešiem Tomasam Stoiam/Lorenzam Kolleram un itāļiem Florianam Grūberam/Simonam Kainsvalderam. Kopā U23 kategorijā startēja astoņas ekipāžas, taču tikai pirmās trīs izcīnīja iespēju veikt divus braucienus.



Sieviešu U23 Pasaules čempionātā labākais rezultāts – 8. vieta - Kendijai Aparjodei, kura ari uzrādīja labāko rezultātu starp visām Latvijas sportistēm, savukārt divdesmitā vieta Ullai Zirnei, kurai starts izvērtās neveiksmīgākais šajā sezonā.



Svētdien sacensības turpināsies ar vīriešu braucieniem, kur iespēja cīnīties par U23 čempionāta medaļām būs Rikam Kristenam Rozītim, kurš pagājušajā gadā ierindojās augstajā 4. vietā un ir spējīgs cīnīties par medaļām. 

2017.01.28. 8361
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK