LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Pasaules čempionāts noslēdzies ar 7. vietu komandu stafetē

Austrijas pilsētā Insbrukā svētdien ar vīriešu braucieniem un komandu stafeti noslēdzās 47. FIL Pasaules čempionāts kamaniņu sportā. Ināram Kivleniekam labākais rezultāts starp vīriešiem – 16. vieta -, savukārt komandu stafetē Latvija septītā.  



Vīriešu sacensībās, tāpat kā sprintā, goda pjedestāls atkal bez vāciešiem, taču otro zelta medaļu savā māju trasē spēja izcīnīt austrietis Volfgangs Kindls, sudrabs divdesmit gadus jaunajam krievu sportistam Romānam Repilovam (+0.062), savukārt bronza itālim Dominikam Fišnalleram (+0.120), kuram Īglsa arī ir mājas trase. Latviju pārstāvēja visi četri vīriešu izlases sportisti, taču visiem izpalika gaidītie rezultāti. Labākais starp mūsējiem šoreiz Inārs Kivlenieks, kuram 16. vieta (+0.719). Pie otrā brauciena tika arī Artūrs Dārznieks, kurš finišēja divdesmitais (+0.880), un Kristaps Mauriņš, kuram 23. vieta (+0.967). Riks Kristens Rozītis, kurš sprinta sacensībās izcīnīja augsto 8. vietu, apsteidzot pat titulēto vācu sportistu Fēliksu Lohu, nespēja atkārtot panākumu un veica tikai vienu braucienu, finišējot 27. vietā. Neveiksmīgs izrādījās starts, pēc kā tikai 48. vieta, taču trasē sportists spēja atgūt gandrīz divdesmit pozīcijas. U23 Pasaules čempionāta ieskaitē Rozītim 11. vieta.



Pasaules čempionāta individuālajās distancēs Latvijas kamaniņu braucējiem rezultāti nav bijuši tuvu gaidītajam. Labāko rezultātu – 7. vietu – uzrādīja brāļu Šicu duets piektdienas sprinta sacensībās. Pagājušā gada 5. Vietas ieguvēja Elīza Cauce sieviešu sacensību otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un čempionātu beidza bez rezultāta. Pati sportiste atzīst, ka „par rezultātu ir ļoti liela vilšanās... Pirmajā braucienā trasi it kā izbraucu labi, bet nebija ātruma un gaidītais rezultāts, tāpēc nolēmām, ka vajag pamainīt vienu virāžu (kurā ir iespējas iegūt ātrumu), taču mazliet nekorekti veicu izmaiņas, un līdz ar to sekoja kļūda un kritiens...



Komandu stafetē latvieši nereti mēdz veikt savus labākos braucienus, kas pierādījās arī šī Pasaules čempionāta noslēgumā. Latvijas komanda ar Ullu Zirni, Ināru Kivlenieku un Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu, kuri šādā sastāvā startēja pirmoreiz, izcīnīja 7. vietu, uzvarētājiem vāciešiem, kuri ir uzvarējuši visās līdz šim notikušajās Pasaules čempionāta komandu stafetēs un uzstādīja arī jaunu Īglsas trases rekordu, piekāpjoties par 0.725 sekundēm. Ulla Zirne lieliski veica 1. etapu, uzrādot sesto labāko laiku, taču turpinājumā I. Kivlenieks un Gudramoviča/Kalniņa duets par vienu pozīciju atkāpās.


 


Viessmann Pasaules kausa izcīņa jau nākamajā nedēļas nogalē turpināsies Vācijas pilsētā Oberhofā, taču arī Siguldas trase nestāvēs tukša, jo Latvijā no 4. līdz 5. februārim norisināsies Junioru Pasaules čempionāts.

2017.01.29. 8239
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK