LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Aparjods: "Vislielākā cīņa būs pašam ar sevi"

Kamēr Austrijā tika aizvadīta svarīgākā sacensību nedēļa pieaugušo konkurencē, Siguldā norisinājās Starptautiskā junioru treniņu nedēļa pirms gaidāmā 32. FIL Pasaules Junioru čempionāta, kas no 4. līdz 5. februārim norisināsies Siguldā.



Latvija Pasaules Junioru čempionātu uzņems jau trešo reizi vēsturē. Pirmoreiz tas Latvijā tika aizvadīts 1993. gadā, vēlāk arī 1998. gadā.


Pagājušās nedēļas ietvaros Siguldas trasē treniņus aizvadīja 136 jaunie sportisti no 18 valstīm, taču čempionātā dalību ir pieteikušas 22 valstis ar 141 sportistu.



Latviju 32. FIL Junioru Pasaules čempionātā pārstāvēs divvietīgās ekipāžas Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Gunārs Bergs/Ralfs Vanzovičsm, juniores Anda Upīte, Sigita Bērziņa, Elīna Ieva Vītola, Laima Ligita Ose, Zelma Bite un Elīna Žurdziņa, kā arī Kristers Aparjods, Edgars Karnītis, Gints Bērziņš, Lūkass Krasts un Konstantīns Buglaks.



Juniors Kristers Aparjods, kurš pagājušajā gadā Pasaules Junioru čempionātā izcīnīja sudraba godalgu, kā arī šajā sezonā ir bijis otrais divos Pasaules kausa posmos un arī Eiropas čempionātā, uz gaidāmo nedēļu lūkojas pozitīvi: „Pēc treniņu nedēļas sajūtas ir labas, tika aizvadīti pāris treniņbraucieni, kas nerādīja sliktas tendences. Protams, ir lietas, pie kā nedaudz vairāk jāpiestrādā, bet, tā kā šoreiz čempionāts notiek mājās, tad droši vien vislielākā cīņa būs pašam ar sevi. Vairāk runājot par tendencēm, protams, gan jau ir lietas un niansītes, kuras zinu labāk kā pretinieki, bet tāpat cīņa neizpaliks, un sacensības solās būt interesantas.” K. Aparjods kopā ar Ievu Elīnu Vītolu un Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi janvāra vidū izcīnīja arī bronzas godalgas komandu stafetē Eiropas čempionātā.



Juniore Anda Upīte par aizvadīto nedēļu Siguldā komentē, ka „laikapstākļi nebija tie labākie, bet trase ir ļoti labi sagatavota. Ar prognozēm neaizraušos, jo notikt var jebkas. Kamanas ir ļoti labas, tāpēc atliek nobraukt labi un stabili, un tad arī rezultātam jābūt labam.”



Siguldas trasē sestdien, 4. februārī, paredzēts aizvadīt vīriešu un sieviešu braucienus, savukārt 5. februārī divnieku ekipāžu un komandu stafetes sacensības. Pasaules Junioru čempionāta atklāšanas ceremonija 2. februārī plkst. 19:00 norisināsies Siguldas stacijas laukumā.



Sacensību programma:


Sestdiena, 4. februāris



10.00  1. brauciens juniori vīrieši
           2. brauciens juniori vīrieši
13.00  1. brauciens juniores sievietes
           2. brauciens juniores sievietes


Apbalvošanas ceremonija



Svētdiena, 5. februāris



10.00  1. brauciens juniori divvietīgās ekipāžas
           2. brauciens juniori divvietīgās ekipāžas
12.30  Komandu stafete


Apbalvošanas ceremonija

2017.01.30. 8600
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK