LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Bronza 4. BMW Komandu stafetes Pasaules kausa posmā Oberhofā

Svētdien ar sieviešu sacensībām noslēdzās 7. Viessmann Pasaules kausa posms Vācijas pilsētā Oberhofā, kā arī tika aizvadīts 4. BMW Komandu stafetes Pasaules kausa posms, kur Latvija otro reizi šajā sezonā kāpa uz pjedestāla, izcīnot bronzas godalgas.


Latvijas sieviešu izlases līdere Elīza Cauce aizvadītajā nedēļā Pasaules čempionātā krita un nefinišēja, kā arī nepiedalījās komandu stafetē, taču šonedēļ atkal pierādīja, ka ir pieskaitāma pasaulē labākajām kamaniņu braucējām. Sportiste veica lielisku pirmo braucienu, uzrādot 6. labāko laiku un neilgi pirms finiša esot pat ceturtā. Otrajā braucienā E. Cauce startā uzrādīja sliktāku laiku un pieļāva kļūdas arī trasē, taču kopsummā tāpat augstā 9. vieta (+0.585). Ulla Zirne un Kendija Aparjode, kuras piektdien Nāciju kausā finišēja attiecīgi 8. un 6. vietā, šoreiz deviņpadsmitā (+0.999) un divdesmit pirmā (+1.146). Sieviešu sacensības izvērtās ļoti spraigas - krita gan starta, gan trases rekordi, kā arī uzvarētāju Natāliju Geisenbergeri no otrās vietas ieguvējas Tatjanas Hefneres šķīra viena sekundes tūkstošdaļa.


Komandu stafetē, tāpat kā sieviešu sacensībās, trases rekordu laboja veselas četras komandas, tajā skaitā arī 3. vietas ieguvēja Latvija ar Elīzu Cauci, Ināru Kivlenieku un Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu, kuri aizvadīja lielisku stafeti, esot vadībā jau no paša starta un tā brīža trases rekordu labojot par teju deviņām sekundes desmitdaļām. Sudraba medaļnieki Krievijas sportisti latviešu veikumu uzlaboja par 0.294 sekundēm, bet uzvarētāji mājinieki vācieši par 0.524 sekundēm.


Viessmann Pasaules kausa izcīņa pēc divām nedēļām, 18. un 19. februārī, turpināsies 2018. gada Olimpisko spēļu mājvietā Korejas pilsētā Phjončanā, uz kurieni dosies gandrīz visa pieaugušo izlase, kā arī jaunais junioru pasaules čempions Kristers Aparjods.

2017.02.05. 8435
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK