LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Sezonas izskaņa Altenbergā

Četrdesmitā Viessmann Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā 25.-26. februārī noslēgsies Vācijā, Altenbergā, kur tiks aizvadīts 9. Viessmann Pasaules kausa posms un 6. Viessmann Komandu stafetes Pasaules kausa posms kopā ar BMW.


Latvijas komanda uz Altenbergu ir devusies gandrīz pilnā sastāvā – Elīza Cauce, Ulla Zirne, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Kristaps Mauriņš, kā arī juniors Kristers Aparjods. Kendijai Aparjodei sezona ir beigusies Phjončanā gūtās traumas dēļ.


Kā apliecina Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija, šī sezona jau ir iegājusi Viessmann Pasaules kausa vēsturē kā viena no grūtāk prognozējamajām. Iepriekšējo gadu pārliecinoši labākie kamaniņu braucēji vācieši Fēlikss Lohs un Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts šajā sezonā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ir kāpuši vien pāris reizes, kā arī Natālija Geisenbergere, kura tomēr spēja nodrošināt uzvaru kopvērtējumā jau pēc 8.Viessmann Pasaules kausa posma, Pasaules čempionātā palika bez medaļām.


Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējā posma starp latviešiem labākie ir Andris un Juris Šici, kuri atrodas 6. vietā, taču tikai astoņus punktus no viņiem atpaliek un 7. vietu ieņem Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Starp dāmām labākā ir Elīza Cauce, kurai 11. vieta, savukārt starp vīriem Inārs Kivlenieks šobrīd divpadsmitais.


Par Viessmann Pasaules kausa uzvarētājiem šajā sezonā jau ir kļuvuši arī vācieši Tonijs Egerts/Saša Benekens, kuri ne reizi nav palikuši ārpus labāko trijnieka. Tāpat arī par Viessmann Komandu stafetes Pasaules kausa sadarbībā ar BMW ieguvējiem jau septīto reizi pēc kārtas kļuvuši vācieši.


Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija ziņo, ka vairāki TOP10 sportisti nestartēs sezonas noslēdzošajā posmā dažādu veselības problēmu dēļ, tādēļ iespējams sagaidīt vēl kādu pārsteigumu uz goda pjedestāla.


Sacensības varēs vērot tiešraidē Best4Sport kanālā, kas pieejams visās Lattelecom TV platformās - 403. kanālā, 33. kanālā, kā arī Shortcut aplikācijā.



Sestdien, 25. februārī:


Pirmais brauciens divvietīgās ekipāžas – 11:00
Otrais brauciens divvietīgās ekipāžas – 12:20
Pirmais brauciens vīrieši – 13:45
Otrais brauciens vīrieši – 15:25


Svētdien, 26. februārī:


Pirmais brauciens sievietes – 10:35
Otrais brauciens sievietes – 11:45
Komandu stafete - 13.35

2017.02.22. 7869
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK