LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvju spēka zīmes rotās Olimpiskos sacensību tērpus

Pirmdien, 18. septembrī Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātē ar zināšanu un ideju apmaiņu par Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases Olimpisko tērpu dizaina izstrādi, kurā tiek iestrādātas senlatviešu spēka zīmes, tikās latviešu literaturzinātniece, valodniece, LU profesore, kā arī 12. Saeimas deputāte Janīna Kursīte kopā ar saviem doktorantiem, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, Latvijas Kamaniņu sporta izlases trenere Maija Tīruma un sportistes Elīza Cauce un Ulla Zirne.



Jau iepriekšējās Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas norisinājās Sočos, Latvijas Bobsleja un sleketona federācija ar senlatviešu zīmēm rotāja bobsleja kamanas, kā arī sportistu sacensību tērpus. Tāpat uz Phjončhanas Olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā Latvijas Kamaniņu sportisti vēlas senlatviešu zīmes integrēt arī savos olimpiskajos sacensību tērpos.



Literatūrzinātniece Janīna Kursīte sadarbībā ar LU doktorantiem sniedza savu ieskatu pareizo zīmju izvēlē un kombinācijā, lai zīmes dotu spēku, enerģiju un aizsardzību to nesātājiem. Savukārt, Zintis Ekmanis dalījās savā pieredzē par senlatviešu zīmju iesaisti sacensību tērpu izveidē.



Ļoti pozitīvi un atbalstoši izteicās LU doktoranti, norādot, ka tiešām priecē tas, ka sportisti atgriežas pie senlatviešu zīmēm, kas ne tikai pašas par sevi nes vēstījumu un nozīmi, bet arī veicina vienotības un saliedētības sajūtu ar valsti un tās kultūru. Varētu teikt, ka sports apvienojas ar kultūru, un varbūt tieši šī savienība kombinācijā ar sportistu sniegumu nesīs augstus rezultātus Latvijas valstij Phjončhanas Ziemas Olimpiskajās spēlēs.


 


 


 



Latvju spēka zīmes rotās Olimpiskos sacensību tērpus
Latvju spēka zīmes rotās Olimpiskos sacensību tērpus
Latvju spēka zīmes rotās Olimpiskos sacensību tērpus
2017.09.19. 10207
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK