LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šiciem sezonas pirmais TOP6, Rozītis 13. vietā Vinterbergā

Vācijā, Vinterbergā sestdien, 25. novembrī, ar vīriešu un divnieku ekipāžu sacensībām aizvadīta 2. Viessmann Pasaules kausa posma pirmā diena, kur brāļi Andris un Juris Šici finišēja 6. vietā, Riks Kristens Rozītis trīspadsmitais.


Divnieku ekipāžu sacensībās brāļi Andris un Juris Šici aizvadīja lielisku pirmo braucienot, uzrādot otro labāko laiku, taču otrajā braucienā sportisti pieļāva kļūdu startā, ko trases gaitā atgūt neizdevās. Summā šoreiz 6. vieta, 0.558 sekundes aiz vāciešiem Tonija Egerta/Sašas Benekena, kuriem šī ir jau otrā uzvara šosezon. Arī sudrabs un bronza Vācijas sportistiem Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam un Robinam Goikem/Deividam Gammam.


Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš aizvadīja divus ļoti stabiles braucienus, abos uzrādot desmito rezultātu un arī summā 10. vieta, garantējot starta vietu sprinta sacensībās svētdien. Neveiksmīgs otrais brauciens izvērtās arī mūsu jaunākajai ekipāžai ar Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču, kuriem šoreiz 20. vieta.


Riks Kristens Rozītis uzrādīja labāko rezultātu starp latviešiem, finišējot 13. vietā, 0.392 sekundes aiz uzvarētāja Kevina Fišnallera no Itālijas. Sudrabs titulētajam vācietim Fēliksam Loham, bet bronza krievam Stepanam Fedorovam. R. K. Rozītis arī vienīgais no mūsu vīriem svētdien startēs 1. BMW Sprinta Pasaules kausa posmā.


Pats sportists atzīst, ka ar sasniegto rezultātu nav apmierināts: “Sezonas sākums nav izvērties tāds, kā plānots. Šobrīd braucu ar jaunajiem ragiem un slidām, jo pēc Insbrukas sapratu, ka tas jādara. Šodien gan nesanāca neviens no braucieniem, ar ko esmu ļoti neapmierināts. Kamana gāja ļoti labi un šoreiz tehniku nevaru vainot.” Sportists atzīst, ka daudz jāstrādā pie psiholoģiskās sagatavotības, jo ir grūti nedomāt par blakus lietām: “Lielu stresu rada kvalifikācija uz Olimpiskajām spēlēm, taču tas viss jāatmet un jākoncentrējas braucienam. Uz sprinta sacensībām centīšos savākties un pieiet tām ar vēsu galvu.


Kristeram Aparjodam neveiksmīgs izvērtās pirmais brauciens, kur jaunais sporists uzrādīja 21. labāko laiku, un otrajā braucienā desmitais labākais rezultāts ļāva pakāpties uz 17. vietu summā. Artūram Dārzniekam 24. vieta, savukārt Inārs Kivlenieks pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu trases beigu daļā un nefinišēja.


Svētdien, 26. novembrī, 2. Viessmann Pasaules kausa posms noslēgsies ar sieviešu braucieniem un sprinta sacensībām, ko varēs vērot tiešraidē Lattelecom televīzijā kanālā Best4Sport no plkst. 12:25 līdz 16:50.

2017.11.25. 7093
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK