LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Rozītim un Šiciem TOP6 1. BMW sprinta Pasaules kausa posmā

26. novembrī ar dāmu sacensībām noslēdzies 2. Viessmann Pasaules kausa posms, kā arī aizvadīts 1. BMW sprinta Pasaules kausa posms Vācijā, Vinterbergā, kur sešiniekā gan Riks Kristens Rozītis, gan brāļi Šici.


Elīza Cauce dāmu sacensībās aizvadīja nepārliecinošu pirmo braucienu, kurā 14. rezultāts, taču otrajā braucienā to izdevās uzlabot par četrām sekundes desmitdaļām un summā pacelties uz 13. vietu (+1.011). Uzvara jau otrajā posmā pēc kārtas vācietei Natālijai Geisenbergerei, sudrabs viņas tautietei Tatjanai Hefnerei, bet bronza amerikānietei Sammerei Bričerei.


Kendijai Aparjodei pirmajā braucienā 19. vieta, un arī viņa otrajā braucienā uzrādīja par četrām sekundes desmitdaļām labāku laiku, tomēr vietu summā neizdevās uzlabot. Ulla Zirne tika diskvalificēta pēc pirmā brauciena, jo viena no kamanas sliecēm nebija pietiekami stingri pievilkta.


Sprinta sacensībās Riks Kristens Rozītis uzlaboja 2. Viessmann Pasaules kausa posmā uzrādīto rezultātu un izcīnīja 6. vietu, 0.207 sekundes piekāpjoties uzvarētājam vācietim Fēliksam Loham. Sudrabs krievam Semenam Pavļičenko, bet bronza jaunajam austriešu sportistam Niko Gleiršeram. R. K. Rozītis pēc pamatsacensībām atzina, ka nav apmierināts ar paveikto trasē un mērķis sprintā bija saglabāt vēsu prātu.


Elīza Cauce sprintā arī spēja uzlabot pamatsacensību rezulātu, finišējot 12. vietā (+0.300). Sportiste uzrādīja labāko ātrumu laika atskaites sākumpunktā, kā arī pirmajā starpfinišā bija vēl sestajā pozīcijā, taču beigās pieļautās kļūdas neļāva to saglabāt. Šoreiz dubultuzvara amerikānietēm Emīlijai Svīnijai un Summerei Bričerei, kurām attiecīgi 1. un 2. vieta, bet bronza šosezon līdz šim nepārspētajai Natālijai Geisenbergerei.


Divnieku ekipāžu sprinta sacensībās arī brāļi Šici par vienu pozīciju uzlaboja 2. Viessmann Pasaules kausa posmā izcīnīto sesto vietu un finišēja piektie, 0.112 sekundes aiz uzvarētājiem vāciešiem Tobiasa Vendla/Tobiasa Arlta. Sudrabs un bronza attiecīgi viņu tautiešiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam un Robinam Goikem/Deividam Gammam. Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš arī aizvadīja labu braucienu, taču laikapstākļu un sniega daudzuma trasē dēļ finišā 13. vieta.


Viessmann Pasaules kausa izcīņa 2. un 3. decembrī turpināsies citā Vācijas pilsētā – Altenbergā. Tur tiks aizvadīts gan 3. Viessmann Pasaules kausa posms, gan 2. Viessmann komandu stafetes Pasaules kausa posms kopā ar BMW.

2017.11.26. 7102
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK