LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

3. Viessmann Pasaules kausa posmā startēs visa Latvijas izlase

Viessmann Pasaules kausa izcīņa šajā nedēļas nogalē turpināsies Vācijā, Altenbergā, kur piektdien tika aizvadītas arī Nāciju kausa sacensības. Tajās uzvara divnieku ekipāžai Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam, sudrabs Ināram Kivleniekam, kā arī visi pārējie sportisti ir kvalificējušies pamatsacensībām.


Vīru sacensībās Inārs Kivlenieks aizvadīja otru labāko braucienu starp visiem sportistiem, par 0.191 sekundēm piekāpjoties vien vācietim Andi Langenhānam. Kristapam Mauriņam un Artūram Dārzniekam attiecīgi 13. un 17. vieta, kas abiem sportistiem nodrošina vietu pamatsacensībās.


“Sezonas sākums ir diezgan interesants padevies, katru nedēļu braucu ar savādāku ekipējumu, mēģinu atrast optimālo un ātrāko no tehnikas kombinācijām. Mērķis ir līdz sezonas otrajai pusei braukt jau ar to, kas būs ātrākais un stabilākais variants. Pagaidām daudz eksperimentu vēl priekšā. Žēl, ka tāpēc ir nestabili rezultāti, bet viss pakārtots labiem mērķiem,” komentē I. Kivlenieks.


Starp dāmām labākais rezultāts Ullai Zirnei, kura finišēja 7. vietā, 0.290 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Džesikas Tībelas. 12. un 13. vieta attiecīgi Kendijai Aparjodei un Elīnai Ievai Vītolai, kuras arī svētdien startēs 3. Viessmann Pasaules kausa posmā. Elīnai Ievai Vītolai, kura vēl ir juniore, šī būs debija Viessmann Pasaules kausa izcīņā. Juniorēm Sigitai Bērziņai un Andai Upītei 16. un 23. vieta, taču abas jaunās sportistes startēja bez iespējas kvalificēties pamatsacensībām.


Divnieku ekipāžu sacensībās Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš aizvadīja stabilu braucienu jau no paša starta, kas ļāva izcīnīt uzvaru, tuvākos sekotājus vāciešus Florianu Loferu/Florianu Berkes apsteidzot par 0.044 sekundēm. Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam devītā vieta, 0.320 sekundes aiz Gudramoviča/Kalniņa, kas viņiem nodrošina vietu pamatsacensībās. Junioru ekipāžai Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem 16. Vieta, taču arī viņi startēja bez iespējas kvalificēties tālāk.


Andris un Juris Šici, Elīza Cauce, Kristers Aparjods un Riks Kristens Rozītis dalību 3. Viessmann Pasaules kausa posmā jau ir nodrošinājuši. Kopā šajā posmā startēs 15 Latvijas sportisti.


Raidlaiki sestdien, 2. decembrī, tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV no 10:05 līdz 15:40, kad sacentīsies divnieku ekipāžas un vīrieši, bet svētdien, 3. decembrī, no 10:55 līdz 13:10 sievietes, 14:05 līdz 15:00 komandu stafete.

2017.12.01. 7263
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK