LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Elīza Tīruma Insbrukā izcīna augsto piekto vietu

Svētdien, 19. decembrī Eberspacher pasaules kausa piektā posma noslēdzošā sacensību diena iesākās ar sieviešu startiem, kur Latviju pārstāvēja divas sportistes: Elīza Tīruma un Elīna Ieva Vītola. Kendijai Aparjodei treniņā traumētās pēdas dēļ nācās izlaist šīs sacensības un atgriezties Latvijā. Šī gada noslēdzošajā pasaules kausa posmā nestartēja arī Sigita Bērziņa, kurai neizdevās kvalificēties pamatsacensībām.


Elīza Tīruma trasē devās kā pēdējā no 27 dalībniecēm un, labi veicot trasi, finišēja 40.024 sekundēs, kas sportistei ļāva ierindoties septītajā pozīcijā. Lai arī Elīna Ieva Vītola pirmajā braucienā pieļāva pavisam nelielas kļūdas, tas sportistei finišā ļāva sasniegt 14. labāko finiša laiku [+0.293].


Brauciena līdere – mājiniece Madeleine Egle (Madeleine Egle), kura braucienu veica 39.809 sekundēs, kas ir par 0.064 sekundēm lēnāk nekā Jūlijas Taubitsas (Julia Taubitz) 2018. gadā uzstādītais trases rekords. Otrā – vāciete Jūlija Taubitsa (Julia Taubitz) [+0.036], bet trešajā vietā amerikāniete Emīlija Svīnija (Emily Sweeney) [+0.059].


Elīza Tīruma veica ļoti labu otro braucienu un divu braucienu summā pakāpās par divām pozīcijām, un izcīna augsto piekto vietu [+0.470].


Otrajā braucienā Elīna Ieva Vītola pieļāva lielu kļūdu, pēc starta virāžas iebraucot trases apmalē, līdz ar to divu braucienu summā ierindojoties 19. pozīcijā [+1.003] un zaudējot iespēju startēt BMW Sprinta pasaules kausā.


Jaunu trases rekordu uzstāda Jūlija Taubitsa (Julia Taubitz) – 39.701 sekunde un izcīnīja uzvaru [1:19.546]. Otrā vieta – austrietei Madeleinei Eglei (Madeleine Egle) [+0.012], bet trešajā pozīcijā vāciete Nātālija Gaizenbergere (Natalie Gaisenberger) [+0.348].


Sacensības noslēgsies ar BMW Sprinta pasaules kausu, kurā piedalīsies abi Latvijas dueti, kā arī Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Elīza Tīruma.


Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē Sportacentrs.com TV un interneta portālā Sportacentrs.com.



Svētdiena, 19. decembris


13.15 BMW Sprinta kauss – Vīri
14.00 BMW Sprinta kauss – Divvietīgās ekipāžas
14.35 BMW Sprinta kauss – Sievietes



Elīza Tīruma Insbrukā izcīna augsto piekto vietu
Elīza Tīruma Insbrukā izcīna augsto piekto vietu
Elīza Tīruma Insbrukā izcīna augsto piekto vietu
Elīza Tīruma Insbrukā izcīna augsto piekto vietu
Elīza Tīruma Insbrukā izcīna augsto piekto vietu
2021.12.19. 2393
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK