LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Atis Strenga trešo reizi tiek ievēlēts ZOS žūrijas komisijā

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidentam Atim Strengam šīs būs trešās Ziemas olimpiskās spēlēs, kurās viņš piedalīsies kā viens no žūrijas locekļiem. Pirmo reizi A. Strenga žūrijas komisijā bija 2014. gada ZOS Sočos, otro - 2018. gada ZOS Phjončhanā, trešo - 2022. gada ZOS Pekinā.


Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas (FIL) sporta komisija izvirza kandidātus uz Olimpisko spēļu žūrijas komisiju. Sporta komisijas balsojuma rezultātā ar FIL valdes apstiprinājumu tiek izveidota ZOS žūrijas komisija.


Žūrijas pienākums ir uzraudzīt, lai viss sacensībās noritētu pēc starptautiskā kamaniņu sporta nolikuma (IRO). Viens no žūrijas pārstāvjiem atrodas startā, otrs finišā, lai uzraudzītu, vai viss notiek pēc noteikumiem. Ja ir kādas pretenzijas vai tiek iesniegts protests, tad žūrijas komisija izskata šo pretenziju.


2022. gada Pekinas Ziemas olimpisko spēļu kamaniņu sporta žūrijas pienākumus pildīs ķīniete Jan Ji (Yan Yi), Latvijas Kamaniņus sporta federācijas prezidents Atis Strenga, kā arī amerikānis Marks Grimmets (Mark Grimmette).


Atis Strenga: “Man ir liels pagodinājums, ka FIL sporta komisija mani izvirzīja un iebalsoja žūrijā. No vienas puses, tas ir liels gods un, no otras puses, tā ir arī liela atbildība būt šeit, uz vietas un, kā saka, turēt roku uz pulsa visu sacensību garumā. Kamaniņu sportā ir daudz mazu nianšu, tāpēc ir svarīgi, lai viss noritētu godīgi. Šis tomēr ir nozīmīgākais četrgades pasākums. Tas visiem ir svarīgi, ne tikai sportistiem, bet arī Starptautiskajai federācijai, lai sacensības noritētu godīgi, pēc vadlīnījām un bez skandāliem.


XXIV Ziemas olimpisko spēļu sacensības kamaniņu sportā norisināsies no 5. līdz 10. februārim.

2022.01.29. 2241
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK