LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

FIL visstingrākajā veidā nosoda Krievijas, kā arī Baltkrievijas militāro uzbrukumu Ukrainai

Trešdien, 2. martā par Krievijas iebrukumu Ukrainas teritorijā Starptautiskā kamaniņu sporta federācija pēc FIL valdes ārkārtas sēdes paziņoja, ka FIL nekavējoties ieviesīs vairākas sankcijas pret Krievijas Federāciju, kas ilgs līdz turpmākam paziņojumam.


Ar šo FIL visstingrākajā veidā nosoda Krievijas, kā arī Baltkrievijas militāro uzbrukumu Ukrainai kā demokrātiskai un suverēnai valstij.


FIL norāda, ka Krievija nav tiesīga rīkot nekādus FIL sankcionētus pasākumus. Visi Krievijas sportisti, treneri un amatpersonas ir izslēgti no visiem FIL sankcionētajiem pasākumiem. FIL valdes iecelto Krievijas pārstāvju darbība dažādās komisijās un darba grupās tiek apturēta. FIL sāks izmeklēšanu par pazemojošiem un satraucošiem Krievijas sportistu ierakstiem sociālajos portālos, kas vērsti pret Ukrainu.


FIL savā paziņojumā raksta:


“Šo vēstuli mēs rakstām ar smagu sirdi, reaģējot uz smago situāciju, kas pašlaik norisinās Ukrainā. Starptautiskā kamaniņu sporta federācija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas un Baltkrievijas militāro iebrukumu Ukrainā. Karš, kas tiek izvērsts pret Ukrainas cilvēkiem, ir nepieņemams un ir krasā pretstatā ar visiem principiem, par kuriem mēs kā olimpiskā federācija pastāvam. Situācija Ukrainā ir ļoti traģiska un nopietna, un FIL uz to raugās ar lielām bažām.


FIL regulāri sazinās ar Ukarinas kamaniņu sporta federāciju un ir gatavi viņus atbalstīt ar visiem pieejamajiem resursiem. FIL ir vienoti ar Ukrainas Kamaniņu sporta federāciju un visiem cilvēkiem Ukrainā šajā grūtajā laikā. FIL izmantos visas iespējas, lai atbalstītu federāciju, tās sportistus, trenerus un amatpersonas.


Ar šo FIL visstingrākajā veidā nosoda Krievijas, kā arī Baltkrievijas militāro uzbrukumu Ukrainai kā demokrātiskai un suverēnai valstij.


Krievija nav tiesīga rīkot nekādus FIL sankcionētus pasākumus. Visi Krievijas sportisti, treneri un amatpersonas ir izslēgti no visiem FIL sankcionētajiem pasākumiem. FIL valdes iecelto Krievijas pārstāvju darbība dažādās komisijās un darba grupās tiek apturēta. FIL sāks izmeklēšanu par pazemojošiem un satraucošiem Krievijas sportistu ierakstiem sociālajos portālos, kas vērsti pret Ukrainu.


Lūdzu, ņemiet vērā, ka FIL valde, piemērojot šīs sankcijas, rīkojas savu pilnvaru ietvaros. Mēs saņēmām priekšlikumu no vairākām FIL Nacionālajām federācijām apurēt Krievijas Kamaniņu sporta federācijas darbību FIL. Šis priekšlikums var tik izskatīts FIL Kongresā. Lūdzu, sagaidiet, ka šis priekšlikums tiks iekļauts darba kārtībā gaidāmajam FIL 2022. gada kongresam jūnijā. Mēs jūs lūdzam turēt Ukrainas Kamaniņu sporta federāciju un visus drosmīgos Ukrainas cilvēkus jūsu domās un lūgšanās.”

2022.03.03. 1687
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK