LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Sieviešu divvietīgo ekipāžu disciplīna iekļauta olimpisko spēļu programmā

Piektdien, 2022. gada 24. jūnijā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) valde Šveices pilsētā Lozannā tikās saistībā ar Ziemas olimpisko spēļu "Milāna Kortina 2026" programmu. SOK valde lēma par sieviešu divvietīgo ekipāžu iekļaušanu Olimpisko spēļu sacensību programmā, sākot no 2026. gada.


 Sieviešu divvietīgās ekipāžu iekļaušana olimpiskajā programmā  Starptautiskajai kamaniņu sporta federācijai (FIL) ļauj spert milzu soli dzimumu līdztiesības virzienā kamaniņu sportā.


FIL informē, ka sieviešu divvietīgā ekipāža 2026. gada ZOS tiks iekļauta komandu stafetē, kā ceturtā sacensību kamana. Sīkāka informācija par to tiks sniegta drīzumā.


Līdz šim Latvijai sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē ir izdevies izcīnīt vairākas medaļas. 2022. gada Junioru Pasaules čempionātā abas Latvijas sieviešu ekipāžas kāpa uz goda pjedestāla, piekāpjoties vien vācietēm. Marta Robežniece/ Kitija Bogdanova izcīnīja sudraba godalgu, bet Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna bronzas medaļu.


 


 Latvijas Junioru un jauniešu izlases galvenais treneris Zintis Šaicāns: "Kopš brīža, kad kamaniņu sportā tika izveidota jaunā disciplīna - sieviešu divvietīgā ekipāža, esam ieguldījuši lielu darbu šo divnieku izveidē. Šobrīd Latvijā ir trīs augstas klases sieviešu divnieki, kā arī divas tikko izveidotas sieviešu ekipāžas. Varu teikt, ka mēs savu mājas darbu esam ļoti labi paveikuši, lai būtu gatavi kvalificēties 2026. gada Ziemas olimpiskajām spēlēm un cīnīties par augstākajām godalgām.


Startējot pasaules kausa posmos Junioru un jauniešu konkurencē, kā arī pagājušajā sezonā pieaugušo konkurencē, rezultāti uz šo brīdi liecina, ka ieguldītais darbs un sportistu mērķtiecība ir atmaksājusies.


Šos divniekus veidojām tikai ar vienu mērķi -  sagatavoties Ziemas olimpiskajām spēlēm.


Visiem sportistiem tā ir iespēja ierakstīt savu vārdu vēstures grāmatās, 2026. gadā kvalificējoties un piedaloties svarīgākajās četrgades sacensībās."


 

2022.06.27. 1578
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK